UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-26 11:49

A legkisebbek döntője

Négy napon át Székesfehérváron zajlik az U13-as leány kosárlabda-bajnokság, avagy a tini korosztály nyolcas döntője. A legnagyobb esélyes a Csata DSE, amely eddig a teljes mezőnyön átgázolt.

L. G. Egy nappal a fiú-juniorbajnokság nyolcas döntőjének debreceni rajtja után a leány-tinibajnokság fináléjában is feldobják a labdát. A torna helyszíne a székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnok, ahol a nyolc résztvevő csütörtöktől vasárnapig küzd a bajnoki címért. A tinibajnokságban az egyesületek U13-as csapatai szerepelnek.

Csata DSE tini
Csata DSE tini
Hosszú és kacskaringós út vezetett a döntőig, hiszen a résztvevők az alapszakaszban lejátszott öt tornát követően selejtező tornán vettek részt, majd következtek a középdöntős csoportok, ahonnan a kvartettek első két-két helyezettje kvalifikált a fináléba. A nyolcas döntő legnagyobb favoritja a budapesti Csata DSE, amely nem hogy nem talált legyőzőre, megszorítani sem nagyon tudták. Első számú esélyesnek számít a csapat most is – eddig ritkaságszámba ment, hogy száz pontnál kevesebbet  dobtak egy mérkőzésen –, de Tursics Krisztián és Pálvölgyi Anett együttesének a  fináléban vélhetőleg nehezebb dolga lesz. A résztvevőket szokás szerint két csoportba sorolták, az A jelű négyesben a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Zsíros Akadémia Kőbánya, a KSC Szekszárd és a miskolci MVSI Vadmacskák együttese szerepel. A másik kvartett a favorit Csata DSE, a Soproni Darazsak Akadémia, győri Széchenyi KA és a Török Flóris-Törekvés SE alkotja. A csoportmérkőzéseket csütörtökön és pénteken játsszák. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik és negyedik együttes pedig az ötödik-nyolcadik helyért folytathatja. Szombaton következik a keresztjáték, vasárnap pedig a helyosztókkal zárul a torna. A nyitányon csütörtökön 9 órától a Csata DSE és a Soproni Darazsak Akadémia lép parkettára, a fináléban pedig vasárnap 15 órakor dobják fel a labdát. A mérkőzésekre ingyenes a belépés, a torna részletes programja a szövetség honlapján található. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN  a sportági aloldalunkon.