UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-04-26 09:01

Irány Szentpétervár!

Az MTK 12 éves játékosa és a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója képviselheti Magyarországot a Gazprom ötödik alkalommal életre hívott, Foci a barátságért elnevezésű programján. Anti és András április 25-én, a Foci és a barátság napján találkozott először egymással.

UP-info Kiderült, kik képviselhetik Magyarországot június 26-tól július 3-ig Szentpéterváron, az erre az évre teljesen megújult Foci a barátságért programon. A bejelentés időpontja nem véletlen, április 25. ugyanis a Foci és a barátság napja. És hogy ki a két nyertes?

András (balra) és Anti, a Foci a barátságért program magyar résztvevői
András (balra) és Anti, a Foci a barátságért program magyar résztvevői
A 64 országból érkezett gyereksereg 8 vegyescsapatot alkot majd, a magyar színeket pedig az MTK Budapest 12 éves hátvédje, Yaakobishvili Antal képviseli. Anti a kék csapatban kapott helyet nyolc társával együtt, akik között kínai, francia, mozambiki, kazah, észt, görög és belga játékost is találunk. „Hat éves koromban kezdtem focizni, két éve játszom az MTK-ban. Számos nemzetközi tornán részt vettem már, de más országból érkezett csapattársakkal még nem szerepeltem egy csapatban. Kíváncsian várom, milyen lesz köztünk az összhang, remélem, sikerül elnyernünk a trófeát” – tekintett előre Anti. Az oroszországi rendezvényen nem csak a futballistapalánták játsszák a főszerepet, a szervezők a nemzetközi gyermek sajtóközpontba mind a 64 országból várnak 1-1 fiatal újságírót. A magyarországi pályázatot Osgyán András, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója nyerte. „Imádom a focit, egy éve írok az iskolai újságba sporthíreket, többek között a tavaly nyári Európa-bajnokságról is rendszeresen tudósítottam. Az újságírószakkör vezetője hívta fel a figyelmemet a pályázatra, a lehetőséget pedig az Előre új edzőjével, Boér Gáborral készített angol nyelvű interjúm alapján nyertem el. Szeretnék újságíró lenni, alig várom, hogy beleláthassak egy igazi sajtóközpont működésébe” – lelkesedett András, aki Szentpéterváron minden fontos eseményre elkísérheti a tapasztalt felnőtt újságírókat. A júniusban kezdődő program egyik fontos előeseménye a Foci és barátság napja, amelyet minden résztvevő országban megünnepelnek, és amelynek keretein belül Anti és András átadta egymásnak az esemény jelképéül szolgáló barátság-karkötőket. A trófea elnyerése mellett a gyerekek egy profi klubcsapatot is elismeréshez segíthetnek, fejenként egy, a Foci a barátság program értékeit leginkább követő klubot jelölhetnek ugyanis a Kilenc Érték-kupára. Az előző két évben az FC Barcelona és a Bayern München nyert, az idei győztesre szavazni a program Facebook-oldalán lehet. Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.