UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-26 22:15

Ketten már a négyben

A junior fiú kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjének első napja után két csapat máris készülhet az elődöntőre. A Budapesti Honvéd és a Nyíregyházi Sportcentrum mindkét meccsét megnyerte Debrecenben.

L. G. Debrecenben szerda reggel feldobták a labdát a junior fiú kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. A B csoport tagjai dupláztak, vagyis a délelőtti mérkőzések után az esti programban is szerepeltek, míg az A csoportban csak egyszer léptek pályára az együttesek. Holnap fordul a kocka, akkor a B jelű kvartett tagjainak lesz nyugodtabb napjuk.

48925__MG_3692
48925__MG_3692
A torna nyitányán a Budapesti Honvéd a nagyszünetben már tizenöt ponttal vezetett a Szombathelyi Sportiskola ellen, ám Zsoldos András együttese a végére kiengedett, és megnehezítette saját dolgát. Az előnyből azért maradt a végső dudaszóra is, a fővárosiak 59-54-re győztek. A Nyíregyházi Sportcentrum és a Vasas Akadémia összecsapása még ennél is szorosabb volt, gyakorlatilag egyetlen labda döntötte el a győztes kilétét. Az első két negyedet követően döntetlen volt az állás, majd a nyírségiek kerültek lépéselőnybe, és minimális különbséggel, 70-68-ra nyertek a címvédő ellen. Késő délután a két fővárosi együttes csatáját rendezték meg, amelyen a Vasasnak győznie kellett ahhoz, hogy életben tartsa elődöntős reményeit. Nagy csatát hozott ez a mérkőzés is, és egy labdányival megint a pasarétiek maradtak alul, a Honvédnak sikerült jobban a végjáték. A Tüzér utcai együttes 66-63-ra nyert, azzal eldőlt, hogy a címvédő nem lesz ott a négy között. Miután az esti találkozón a Nyíregyházi Sportcentrum rendkívül magabiztosan, 96-64-re győzött a Szombathelyi Sportiskola ellen – a vasiak pontjainak csaknem a felét Kovács Balázs egymaga dobta – így a hátralévő forduló eredményétől függetlenül bejutott a négy közé. A nyírségiek sikerét követően ugyanezt elmondhatja magáról a Honvéd is, a két együttes a csoportelsőségért csap össze csütörtökön. Az A csoportban csak egy fordulót rendeztek, így ott még minden kérdés nyitott. A bajnokság korábbi szakaszaiban nagyszerűen menetelő Soproni Sportiskola rendkívül magabiztosan nyert a MAFC ellen. Meszlényi Róbert együttese álmos kezdés után védekezést váltott, hogy aztán a második félidőben hengereljen. A végeredmény 83-58 lett a soproniak javára. A Rátgéber Akadémia is magabiztos sikerrel kezdett a házigazda Debreceni KA ellen. A pécsiek már az első negyedben 23 pontos előnyt építettek fel, amelyből a vendéglátók mindössze ötöt tudtak lefaragni a palánk alatti területet uraló baranyaiak ellen. Folytatás csütörtökön 9 órától Debrecenben. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.