UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-27 22:52

Gázolás a döntőben is

Az egész évadban veretlen Csata DSE és a győri Széchenyi KA már elődöntős a leány kosárlabdázók U13-as bajnokságában. Előbbi második mérkőzésén száz pont fölé jutott a Székesfehérváron zajló nyolcas döntőben.

L. G. A Székesfehérváron zajló tinibajnokság nyolcas döntőjének első napján a B csoport csapatai dupláztak, az A jelű négyes tagjai csak egyszer léptek a parkettára. Pénteken fordul a kocka, akkor a B kvartett tagjainak jut több pihenő.

1_whunu13_288
1_whunu13_288
A nyitányt az egész évad alatt veretlen Csata DSE és a Soproni Darazsak Akadémia játszotta a B csoportban. Sok izgalmat nem hozott a találkozó, a fővárosiak álmos kezdés után is magabiztosan, 84-50-re nyertek a rengeteg labdát eladó soproniak ellen. A győri Széchenyi KA is nagy különbségű sikerrel kezdett, Gálosné Farkas Andrea együttese már az első negyedben eldöntötte a mérkőzést. Azt 25-3-ra, a mérkőzést pedig 79-49-re nyerték a győriek a Török Flóris-Törekvés SE ellen. A második mérkőzésén jött azonban az igazi gázolás, amikor a Csata DSE száz pontnál is többet dobva múlta felül a Törekvést. Tursics Krisztián együttese úgy nyert 107-33-ra, hogy a teljes második félidőben tíz pontot engedélyezett ellenfelének. A Győr-Moson-Sopron megyei rangadón a győriek örülhettek, akik a tét nélküli utolsó negyeden kívül a másik hármat megnyerték a soproniak ellen. A végeredmény 63-49 lett a zöld-fehérek javára, akik ezzel a sikerrel önmagukat és a Csatát is elődöntőbe juttatták. Pénteken egymás ellen döntik el, ki nyeri a csoportot. Az jelű négyesben még minden kérdés nyitott, bár a Zsíros Akadémia erődemonstrációt tartott az KSC Szekszárd együttese ellen. A kőbányaiak az első negyedet 31-4-re nyerték a szekszárdiak ellen, akik azonban 31-13-as tíz perccel válaszoltak. Aztán már csak a Zsíros Akadémia akarata érvényesült, amely végül 91-62-re győzött. Az MVSI Vadmacskák együttese pontszegény mérkőzésen 55-40-re nyert a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen. A fordulatos mérkőzést nagyszerű utolsó negyedének köszönhetően nyerte meg a miskolci csapat. További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.