UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-04-27 21:00

Zárás tizedikként

Az U19-es férfi röplabda-válogatott az olaszok elleni háromszettes vereséggel búcsúzott a magyar-szlovák rendezésű Európa-bajnokságtól. Tomanóczy Tibor együttese ötödik lett a győri csoportban, a teljes mezőnyben pedig tizedikként zárt.

L. G. Az U19-es férfi röplabda-válogatott utolsó mérkőzésére készült a közös magyar-szlovák rendezésű Európa-bajnokságon, hiszen már biztos volt, hogy a magyar csapat nem érhet oda a további játékot jelentő első négy valamelyikére a győri csoportban. Az ellenfél a végső győzelemre is esélyes olasz együttes volt.

U19-es röplabda Eb magyar-olasz
U19-es röplabda Eb magyar-olasz
A magyar válogatott az első játszmát jól kezdte, majd sokáig loholt az ellenfele nyakában, de a hajrában aztán ellépett az olasz csapat, amely kilenc ponttal bizonyult jobbnak (25-16). A második szett is hasonló koreográfia szerint zajlott, annak a vége tízpontos vereség lett (25-15). A harmadik játszmában Tomanóczy Tibor szépen sorban pályára küldte az addig kevesebb lehetőséget kapott játékosait is, akik felvették a tempót, és egy híján húsz ponttal zártuk a szettet (25-19). A magyar válogatott 3-0-s vereségével befejezte szereplését az Európa-bajnokságon. A fiatal csapat egy győzelemmel és négy vereséggel a győri csoport ötödik helyén végzett, összesítésben pedig a tizedik helyen zárt. A torna a pénteki szünnapot követően szombaton az elődöntőkkel és az ötödik helyért vívott küzdelemmel folytatódik Győrött. „Sajnos meg sem közelítettük az oroszok ellen nyújtott tegnapi teljesítményünket. Akartak a fiúk, harcoltak, de a játék minősége ezúttal elmaradt a vártaktól. Maga az Európa-bajnokság elérte a célját, hisz hangsúlyoztam már az elején, hogy ez a torna nekünk a tanulást szolgálja. Nyertünk mérkőzést is, kicsit az első, belgák elleni meccset sajnálom, a bolgárok mellett őket is legyőzhettük volna. Összességében gratulálok a fiúknak” – értékelt a szövetség honlapján Tomanóczy Tibor szövetségi edző.

U19-ES FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG Olaszország–Magyarország 3-0 (25-16, 25-15, 25-19) Győri csoport, 5. forduló, 100 néző. V: Grabovsky (cseh), Hoger (szlovák) Magyarország: Kiss M., Flachner 2, Pesti 4, Horváth K. 8, Szabó M. 5, Csizmadia 1. Cs.: Farkas R. (liberó), Fülöp 6, Szabó Bence, Móró 3, Szabó Barna, Lukács 2. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor Olaszország: Lavia 9, Gargiulo 10, Cantagalli 9, Gardini 10, Cortesia 9, Maccabruni 2. Cs.: Federici (liberó), Sperotto 1, Recine, Panciocco 4, Bussolari 1. Szövetségi edző: Mario Barbiero

Az Európa-bajnokságról írtuk: Beharangozó Belgium–Magyarország 3-0 Magyarország–Bulgária 3-2 Lengyelország–Magyarország 3-0 Szünnapi értékelés Oroszország–Magyarország 3-0 További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.