UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-28 22:33

Jöhet a keresztjáték

Véget értek a csoportküzdelmek, jöhet a keresztjáték a Székesfehérváron zajló leány U13-as kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. A nap bravúrját a Szekszárd szolgáltatta, miután a házigazdát legyőzve a négy közé jutott.

UP-info Ahogy azt előző napi beszámolónkban „megjövendöltük”, pénteken fordult a kocka a leány kosárlabdázók U13-as bajnokságának Székesfehérváron zajló nyolcas döntőjében. A B csoport után az A jelű négyes tagjaira várt több mérkőzés. A csapatok a csoportkör lezárultával eldöntötték, melyikük folytatja az elődöntőben, és melyiküknek kell beérni a helyosztókkal.

Bravúros sikerrel jutott tovább a Szekszárd a Dávid Kornél-akadémia ellen Forrás: kosarsport.hu
Bravúros sikerrel jutott tovább a Szekszárd a Dávid Kornél-akadémia ellen Forrás: kosarsport.hu
A pihentebb, csütörtökön csak egyszer pályára lépett, A jelű négyessel kezdődött a nap, az első mérkőzésen a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata a Zsíros Akadémia leányai ellen futott ki. A kőbányaiak végig dominálva a meccset 76-56-os győzelmet arattak. A nap második mérkőzésére az MVSI Vadmacskák és a Szekszárd között került sor. Mindkét együttes vereséggel kezdett, rájuk fért tehát a javítás. A találkozó sokáig sima borsodi sikerrel kecsegtetett, az első két negyedet egyaránt öt ponttal nyerte az MVSI, a Szekszárd azonban óriási hajrával fordított, és szoros végjátékban 60-57-re nyert. A nap első, igazán tétre menő párharcát délután, a Dávid Kornél-akadémia és a Szekszárd vívta, a tét pedig nem volt más, mint a négy közé jutás. A tolnaiak kezdtek jobban, 21-13-ra nyerték az első negyedet, az előnyüket pedig többé-kevésbé a félidőre is megőrizték (39-33). A fehérváriak nem adták fel, nagyon megszorongatták Harsányi Mária csapatát, de egyenlíteni egyszer sem tudtak, 83-71-es sikerével a Szekszárd jutott az elődöntőbe. A tolnaiak bravúrt hajtottak végre, edzőjük a kosarsport.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta: álmaiban sem gondolta, hogy a legjobb négy közé jut csapata. Az A csoportból a szekszárdiak mellé a kőbányaiak csatlakoztak, miután az MVSI Vadmacskák ellen begyűjtötték harmadik sikerüket is. A félidőben már 11 ponttal vezettek, a harmadik játékrészben azonban mindössze hat pontot értek el, és eladták az előnyüket, amelyet a szoros negyedik negyedben visszaszereztek, és 58-55-re nyertek. A B jelű négyesben a fontos kérdések már az első napon eldőltek, a Csata DSE és a Széchenyi KA is bejutott az elődöntőbe, az egymás elleni találkozó csupán arról határozott, melyikük zár a csoport első helyén. A szezonban továbbra is veretlen Csata az első pillanattól kezdve nem hagyott kétséget afelől, hogy ezúttal is magával hozta az egy nappal korábban igénybe vett úthengert, és biztosít elődöntő ide vagy oda, nyerni akar. A félidőben már 23 ponttal vezettek Tursics Krisztián lányai, a végére pedig közel negyven pontos különbséggel, 93-55-re győzték le a győrieket, és szerezték meg a csoportelsőséget. A kvartett másik, a négyes harmadik helyéért zajló mérkőzését a Török Flóris-Törekvés SE a Soproni Darazsak Akadémia ellen vívta. A két nyeretlen csapat összecsapását a Törekvés kezdte jobban, 17-14-re nyerte az első negyedet, a folytatásban azonban Galavics Edina együttesének akarata érvényesült és 62-41-re nyertek a darazsak. A nyolcas döntő szombaton a keresztjátékkal folytatódik. További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.