UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-05-01 18:00

Tehetségkutató Kecskeméten

Egy nap erejéig a jövő ígéretei vették birtokba a kecskeméti gokartpályát, hogy a Gokart Talent Cup-tehetségkutató sorozatban összemérjék a tudásukat. Az eseményen a világ- és Európa-bajnok csapat, a Kálmán Motorsport is képviselte magát, ráadásul világbajnoki ezüstérmes versenyzőjét is elhozta.

Majer Dániel Kecskeméten lezajlott a Gokart Talent Cup-tehetségkutató sorozat idei első versenye. A fiatal gokartos ígéretek felfedezését szolgáló amatőr bajnokság eseménydús versenyeket hozott az újraaszfaltozott kecskeméti pályán, amelyen a világ- és Európa-bajnok Kálmán Motorsport is képviselte magát jó néhány versenyzővel, valamint a vb-második Kovács Zsomborral, aki ezúttal tanácsadóként volt jelen.

Kovács Zsombor adja át a díjakat a jövő ígéreteinek Forrás: Gokart Talent Cup Facebook
Kovács Zsombor adja át a díjakat a jövő ígéreteinek Forrás: Gokart Talent Cup Facebook
Amatőrbajnokság ide vagy oda, Kecskeméten profi körülmények fogadták a nevezőket, a pálya körül felállított sátrakban az ország minden tájáról érkezett csapatok sürgölődtek. A pályán reggeltől estig folyt a küzdelem összesen kilenc géposztályban, hétéves kortól kezdve, a versenygokartok összecsapását pedig időről időre a bérgokartosok futamai szakították meg. Az egyik legnagyobb kamionnal és persze versenyzőlétszámmal a KMS Racing Team, azaz a Kálmán Motorsport érkezett, amelynek tagja az egyik legnagyobb gokartos ígéret, a tavaly világbajnoki ezüstérmet szerzett 14 éves Kovács Zsombor is. Hétévesen kezdett gokartozni, mára pedig a profik között is a legjobbak között tartják számon. A tehetségkutató sorozatban értelemszerűen már nem vesz részt, de elkísérte a csapatát, egyfajta mentorként szolgálva a fiatal pilótáknak. „Jó új arcokat köszönteni a gokartos családban, a pálya mellett állva pedig már ilyenkor észre lehet venni, hogy kiből lehet később komoly versenyző, ki lehet szúrni a tehetségeket. Ilyenkor a helyes beállítások megtalálásában tudok segíteni, valamint a tapasztalatomnak köszönhetően tanácsokat adok, hogy mit hogyan csináljanak” – írja le feladatait a profik között a Rotax Max Senior kategóriában versenyző Zsombor. „Nagyon jó lehetőség a Gokart Talent Cup arra, hogy az eddig ismeretlen tehetségek megmutassák magukat, nem utolsó sorban pedig többeknek elérhető. A komoly versenycsapatok rengeteget utaznak Európában, anyagilag tehát nem a legolcsóbb mulatság a profik között menni, itt pedig akár velük is összemérheti bárki a tudását – világítja meg a tehetségkutató előnyeit Szendrei Ádám, a Kálmán Motorsport csapatmérnöke. Amennyiben pedig valaki rátermett, előbb-utóbb a komoly versenyekre is eljuthat, akár a KMS csapat színeiben. „Akadnak gyerekek, akik nálunk kezdik, és mi neveljük ki őket, mások viszont megkeresnek minket, de előfordul, hogy mi szúrunk ki valakit, és hívjuk meg a csapatba. Nyitott szemmel járunk, legyen szó bármilyen versenyről. Már az egészen kicsik is versenyeznek, öt-hatévesen persze még a legkisebb kategóriában, aztán ahogy fokozatosan nő be a fejük lágya, lépkednek egyre feljebb.”