UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-05-02 15:34

Rekord a jubileumon

Minden eddiginél több cselgáncsozó lépett tatamira a régió legrangosabb utánpótlásversenyén, a 30. alkalommal megrendezett Budapest-kupán. A három korosztályban összesen 1543 fiatal mérette meg magát a Megyeri úti jégcsarnokban.

UP-infoÁprilis utolsó hétvégéjén a Megyeri úti jégcsarnokban nyolc tatamin zajlottak a küzdelmek a régió legrangosabb utánpótlásversenyén, a 30. alkalommal megrendezett Budapest-kupán, amely újabb rekordokat döntött.

bpcup3
bpcup3
A judoinfo.hu beszámolója szerint huszonhárom európai ország (Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Finnország, Grúzia, Nagy-Britannia, Görögország, Izrael, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Ukrajna és Magyarország) mellett a tengerentúlról, Kanadából és a Dominikai Köztársaságból is érkeztek dzsudósok a Budapesti Regionális Judo Szövetség nemzetközi versenyére. A legnépesebb mezőnyt az U15-ös, vagyis a serdülő korcsoport küzdelmei adták (590 fő), de a többi korcsoportban sem lehetett panasz az indulók számára, összesen 1543 dzsudoka lépett tatamira a budapesti viadalon, amelyet ezúttal az érdeklődők az interneten keresztül is, élőben követhettek: mind a nyolc szőnyeg eseményeit külön kamera rögzítette. Az U18-es férfiak és nők küzdelmében mindössze három-három olyan súlycsoport volt, amelyben nem magyar versenyző állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Az U15-ös fiúk között már öt külföldi sikert jegyezhettünk fel, az U15-ös lányok között azonban csak egyetlen aranyérmet nem sikerült otthon tartani. Az U13-as fiúk versengésében a vendégek voltak fölényben, ott három magyar győzelemnek örülhettünk. A lányok esetében fordított volt a helyzet, ott a külföldiek nyertek mindössze háromszor. A legkisebbek, az U11-esek küzdelmében a budaörsi Kiss Szabolcs nyert magyarként, míg +55 kg-ban Illés Sándor egyedüli induló volt. A részletes eredmények a judoinfo.hu szakportálon találhatóak. A viadalt hétfőn és kedden korosztályos nemzetközi edzőtábor követte a Megyeri úton, ahol a jégcsarnokban és a Horváth István-dzsúdócsarnokban is telt házzal zajlottak az edzések.