UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-05-05 22:00

Itt a vége

Nem jutott elődöntőbe, így a feljutástól is elbúcsúzhat az U19-es férfi floorball-válogatott a svédországi Växjöben zajló B divíziós világbajnokságon. A magyar fiúk hiába küzdöttek, az ausztrálok után a németek is legyőzték őket, Nádor Krisztián együttese a 13. helyért játszhat szombaton Kanada ellen.

Majer Dániel Sorsdöntő mérkőzéséhez érkezett a fiú U19-es floorball-válogatott a svédországi Växjöben zajló B divíziós világbajnokságon. Az amerikaiak elleni kiütéses, 10-1-es győzelem és az ausztráloktól elszenvedett 6-2-es vereség után Nádor Krisztián együttese utolsó csoportmérkőzésén az elődöntőért szállt harcba, mégpedig a legnehezebb ellenfélként várt németek ellen.

Gólnak örülhettünk, győzelemnek nem Forrás: hunfloorball.hu
Gólnak örülhettünk, győzelemnek nem Forrás: hunfloorball.hu
Az ausztrálok elleni csoportmérkőzéshez hasonlóan ezúttal sem kezdett jól az ezúttal tiszta pirosban játszó magyar együttes, most azonban még annyi ideig sem húzta, mint előzőleg, a németek ugyanis Nils Hofferbert révén már a harmadik perc elején megszerezték a vezetést. Az ellenfél tizenhatos számú játékosa a bal szélről varrta fel a felső vas alá a labdát (1-0). Támadásban maradtak a németek és négy perccel később tovább mélyítették az elődöntő és a magyar együttes közti szakadékot, miután Flemming Kühl is betalált (2-0). Ezt a szakadékot a mieink próbálták betemetni, az ausztrálok ellen felejthetőre sikerült emberelőnyös játék ezúttal olajozottan ment, így már húsz másodperc után sikerült gólra váltani egy fórt, Bondor Csaba bombázott távolról a kapuba (2-1). Hogy mégse bizakodva mehessen az első szünetre a magyar együttes, arról Adrian Braune gondoskodott a 17. percben, és remek összjáték után közelről mattolta Szuri Zoltánt (3-1). A második harmad ötödik percében kezdett kétségbeejtővé válni a helyzet, mert ismét érkezett a középen bántóan üresen hagyott Braune és fonákkal a kapuba pofozta a szélről középre tett labdát. háromgólosra növelve a német előnyt (4-1). A második harmadban mindössze egy gólt kapott a magyar együttes, az első játékrészhez képest kifejezetten kiegyenlített játék zajlott, betalálni azonban csak a németeknek sikerült. A záró harmadban negyedik percében aztán a kegyelemdöfést is megadták a németek, az egyik visszatett labdát Svenson Hoppe zúdította középről a kapu bal oldalába (5-1), majd negyven másodpercre rá Arian Trutzschler forgatta meg a kést a magyar szívekben (6-1). Szépen keretbe is foglalta a meccset az ellenfél, a német gólok sorát ugyanis az első találatot szerző Hofferbert szerezte, miután a saját térfelén ajándékba kapott labdával végigszólózott a pályán (7-1). Az utolsó szó azonban a magyar válogatotté volt, Bondor Csaba kilenc másodperccel a vége előtt betalált (7-2). Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jut az elődöntőbe, csoportjából az ausztrálok és a németek folytathatják a négy között. A mieink szombat este hét órakor Kanada ellen lépnek pályára a 13. helyért.

U19-ES B DIVÍZIÓS FLOORBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, VÄXJÖ (SVÉDORSZÁG) Németország–Magyarország 7-2 (3-1,1-0,3-1) Magyarország: Szuri Zoltán (cserekapus: Tótik Simon) – Hoffmann Tamás, Bondor Csaba, Kvasznicska Norbert, Viczena Áron, Zsámboki Zalán – Pupek Márkó, Tóth Krisztián, Szelley Áron, Nagy Dénes, Szenthelyi Kristóf – Aidan Fayarchuk, Hangyal Ádám, Jenei Tamás, Oláh Botond, Csajághy Bence – Baán Krisztián, Turza András, Mátó Zsombor Gólszerzők: Bondor Csaba 2 A csoport másik mérkőzésén: Ausztrália–USA 8-1 A csoport végeredménye: 1. Ausztrália 6 pont (17-4), 2. Németország 4 (26-9), 3. Magyarország 2 (14-14), 4. Egyesült Államok 0 (6-36)