UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2017-05-09 11:17

Garantált teltház

A jó hangulatra egész biztosan nem lehet panaszuk a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon induló tornászoknak, a versenyeikre ugyanis már az összes jegy elkelt. Hogy kik szerepelhetnek július végén a még épülő tornacsarnokban, az az elkövetkező egy hónapban derül ki.

UP-info Egyre kézzelfoghatóbb közelségbe kerül a július végi győri EYOF, azaz az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A versenyekre már kaphatóak a jegyek, azaz nem mindegyikre, a szertornászok küzdelmeire ugyanis már el is fogytak.

A Radnóti utcai tornacsarnok látványterve Forrás: olimpia.hu
A Radnóti utcai tornacsarnok látványterve Forrás: olimpia.hu
Már biztosan teltház előtt versenyezhetnek a szertornászok Győrben, a július 23-tól 29-ig rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A Radnóti utcai Olimpiai Parkban található, 812 fő befogadására alkalmas csarnokba ugyanis mind az öt napra elkelt az összes jegy. Tornászaink Tatán és Budapesten készülnek a júliusi megméretésre. A fiúk között öten, a lányoknál tizenegyen versenyeznek a háromfős csapatba kerülésért. Utóbbiak május 13-án, előbbiek június 3-án adnak számot tudásukról a Tornacsarnokban. A fiúk mezőnyében összesen 30 ország nevezett teljes, háromfős kerettel a versenyre, további három ország pedig egyetlen sportolóval indul. A lányoknál ugyanez a szám 32 és hat. A fiúk egyéni selejtezőit július 25-én három csoportban, a lányokét július 26-án, a csapatdöntők napján rendezik. Mindkét nem egyéni összetett fináléja július 27-én lesz, míg a hat fiú és négy lány szerdöntőben július 28-án és 29-én hirdetnek győztest. A magyar fiúk lovon, a lányok gerendán kezdenek, előbbiek sorsolását ITT, utóbbiakét ITT találja. A Radnóti utcai tornacsarnokot és a közvetlenül mellé épülő melegítőcsarnokot a tervek szerint május végén adják át. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.