UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-10 16:54

Serdülőfinálé

A kadet fiúk kosárlabda-bajnoksága mellett a leány-serdülőbajnokságban is a következő négy napban rendezik meg a nyolcas döntőt, méghozzá két, fővárosi helyszínen. A torna egyértelmű esélyese a Csata DSE, amelynek serdülőcsapata az eggyel idősebb kadetek között is nyolcas döntőre készül.

L. G. A BEAC-Újbuda KA rendezi meg csütörtöktől vasárnapig a leány serdülő kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjét. A résztvevők kiléte a négy tornából álló alapszakasz, majd selejtezőtorna és végül három, a főtáblán lejátszott torna után derült ki.

Csata DSE serdülő
Csata DSE serdülő
A finálé egyértelmű esélyese a Csata DSE, amely veretlenül játszotta végig a bajnokság eddig szakaszát, és igazából meg sem tudták szorítani. Az volt a ritkább, amikor Tursics Krisztián együttese száz pont alatt dobott, nem pedig fölötte. Ami persze nem meglepő, hiszen erről a korosztályról többször is le kellett már írnunk, hogy kiemelkedően erős, ők szerepelnek az eggyel idősebbek, a kadetek bajnokságában is Csata DSE/B néven, és két hét múlva ott is nyolcas döntő vár rájuk. A favorit mellett a KSC Szekszárd, a Vasas Akadémia, a Soproni Darazsak Akadémia, a győri Széchenyi KA, a Török Flóris-Törekvés SE, a DVTK-ÉLKSK és az MTK Budapest jutott a nyolcas fináléba. A négynapos döntő helyszíne az első két- és az utolsó napon a Gabányi László Sportcsarnok lesz, a mezőny azonban szombaton – programütközés miatt – átköltözik a BEAC Bogdánfy úti sporttelepére. A résztvevőket a szokásoknak megfelelően két csoportra osztották. Az A csoportban a Csata, a Török Flóris-Törekvés SE, a DVTK-ÉLKSK és a Soproni Darazsak Akadémia kapott helyet, míg a B jelű négyest a KSC Szekszárd, az MTK Budapest, a Széchenyi KA és a Vasas Akadémia alkotja. Csütörtökön és pénteken bonyolítják le a csoportkört, a csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe, míg a harmadik és negyedik helyen záró csapatok az ötödik-nyolcadik helyért folytatják. Az elődöntőket és az alsóházi keresztjátékot szombaton rendezik meg, míg vasárnap a helyosztókkal zárul a négynapos torna. A nyitómérkőzést csütörtökön 9 órától a Vasas Akadémia és a Széchenyi KA játssza, a fináléban pedig a tervek szerint vasárnap 15 órakor dobják fel a labdát. További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.