UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-12 11:16

Nagyszerű megoldás Sopronból

A Soproni Sportiskola juniorbajnoki ezüstérmes fiú kosárlabdacsapatának zöme kiöregszik a sportiskolás korból, így a fiatalok további fejlődésük érdekében a Sopron KC U23-as, ősztől az NB I/B-ben szereplő együttesében játszhatnak tovább. A legjobbak előtt az élvonalbeli felnőttcsapat ajtaja is nyitva áll.

UP-info Az élsportban az egyik legnagyobb nehézséget az átmenet jelenti az utánpótlás-korosztályból a felnőttek közé. Rengeteg versenyző akad, aki nehezen dolgozza fel, hogy amíg korábban az ország legjobbjai közé tartozott, addig most rutintalan fiatalként be kell állnia a sor végére. Erre a problémára talált nagyszerű megoldást a Soproni Sportiskola a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Sopron KC-vel karöltve.

Soproni Sportiskola
Soproni Sportiskola
Dr. Szekeres Csaba, az utánpótlás-nevelő egyesület elnöke a két érdekelt szervezet közös sajtótájékoztatóján elmondta: a bő két hete az U18-as, vagyis juniorbajnoki országos döntőn ezüstérmet szerző gárda kulcsjátékosai a szezon végeztével kiöregedtek a sportiskolás korból, így  az SKC felnőttkeretéhez kerülnek. Néhány éve már  van lehetőség arra, hogy a felnőttegyüttesek U23-as csapatai az NB I/B-ben – a felnőtt másodosztályban – induljanak, és ezzel a lehetőséggel szeptembertől élnek is a soproniak. Arról még nem született döntés, hogy milyen néven szerepel ez a csapat az NB I B-ben, arról viszont igen, hogy a szakvezetője az SKC korábbi sikeredzője, Sabáli Balázs lesz. Az együttes hat játékosa – a sajtótájékoztatón szintén megjelenő csapatkapitány, Werner Viktor, továbbá Füzi Róbert, Németh Márk, Papp Barna, Polgárdy Ádám és a még jövőre is utánpótláskorú Rátvay Balázs – egyrészt tagja az U18-as, korosztályos Eb-re készülő magyar válogatott bő keretének, másrészt pedig amatőr szerződéssel az SKC felnőttegyütteséhez kerülnek. Az U18-as csapatot ezüstéremig vezető szakember, Meszlényi Róbert fő feladata a következő évadban a szintén nagyon ígéretes és sokra hivatott U16-os gárda irányítása lesz. Az SKC ügyvezetője, Pojbics Szabolcs a projekt kapcsán kiemelte: a tervek szerint a másodosztályban induló U23-as csapatból két-három fiatal – akire adott időszakban a felnőtt gárda később kinevezendő szakvezetőjének éppen szüksége lesz – az első csapattal is edzeni fog. A  tervek között szerepel még egy fiatal, magas kosaras szerződtetése is.