UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-05-13 21:33

Fiatalok meglepetéssikerei

Meglepték a fiatalok a felnőtteket a Szegeden zajló kajak-kenu rangsoroló második napján: az U23-as versenyekre készülő Doba Alfréd Richárd, Gacsal Ákos kettős K–2 1000 m-en győzött, míg a még bőven U23-as korosztályú Racskó Fruzsina és Sólyom Dóra duó K–2 500 m-en nyert.

MKKSZ/UP-info Második napja zajlik az élet Szegeden: ugyan csak rangsorolót, tájékoztató versenyt rendeznek a Maty-éren, a magyar kajakosok és kenusok mindig mindenütt a legjobbak akarnak lenni, még a felkészülés kellős közepén, munkából érkezve is.

gacsalek
gacsalek
Speciel a siker több fiatalnak is összejött, és nem csak a klasszisok hiánya miatt. A Doba Alfréd Richárd, Gacsal Ákos K–2 1000 m-es egység például a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, Bárdfalvi Márk duót előzte meg nagy versenyben, pedig Dobáék elsősorban az U23-as viadalokra készülnek. Az élete első felnőttversenyén szereplő utánpótlásegység, a Béke Kornél, Mozgi Milán kettős harmadik lett. A győztes Doba, Gacsal kettős a sikerrel megszerezte magának a szegedi felnőtt Világ Kupa-versenyen való indulás jogát. „Óriási motiváció, mert nem mindennap szerepelhet az ember hazai közönség előtt – mondta Gacsal. – Hasonló a stílusunk, azonos taktikában gondolkozunk, egyformák az elképzeléseink, és jól kiegészítjük egymást Frédivel.” „Nem számítottunk egyáltalán erre az eredményre, hiszen ez az első évünk együtt. Úgy gondoltuk, hogy ha a dobogó közelében zárunk, már elégedettek lehetünk magunkkal” – tette hozzá Doba Alfréd Richárd. A héten még az érettségi vizsgákkal küzdő Racskó Fruzsina, Sólyom Dóra egység jó mezőnyben győzött K–2 500 m-en, így megváltotta a jegyet a hazai VK-viadalra, pedig a duó éppen csak kilépett az ifjúsági korosztályból. „Mivel mindketten érettségizünk, kicsit aggódtunk amiatt, hogyan hangoljuk össze a tanulást a versennyel, de boldogok vagyunk, hogy így sikerült” – mondta Sólyom Dóra. „Mi elsősorban az U21-eseket akartuk megverni, mert az Európa-bajnokságra készültünk, de ez a Világ Kupa-verseny óriási lehetőség, össze kell szedjük magunkat, és szeretnénk a lehető legjobb formát hozni” – tette hozzá Racskó Fruzsina. Női C–2 200 m-en a két 18 éves, Molnár Rebeka és Bónyai Regina alkotta hajó diadalmaskodott, igaz, ehhez az is szükségeltetett, hogy a Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág párost könnyebb hajó miatt kizárják. Az ifjúsági versenyszámokról hétfőn átfogó összefoglalóval jelentkezünk. A nyilatkozatokat az MKKSZ-honlapjáról idéztük. A rangsoroló első napjáról a szövetség honlapján olvashat. Az eredményeket itt találja meg. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalon.