UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-13 19:18

Séta a fináléba

A papírformának megfelelően Vasas–Csata-döntőt rendeznek a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságában vasárnap. A favorit Csata DSE a nyolcas döntő negyedik mérkőzésén is átlépte a százpontos határt.

L. G. Már az elődöntőket rendezték meg a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében szombaton. Erre a napra a teljes mezőny átköltözött a BEAC Bogdánfy úti sporttelepére, de a vasárnap helyosztóknak ismét a Gabányi László Sportcsarnok ad otthont.

Serdülődöntő Vasas-Törekvés
Serdülődöntő Vasas-Törekvés
Az elődöntők nem hoztak meglepetést, elsőként a Vasas Akadémia biztosította a helyét a fináléban. A pasarétiek a négy közé meglepetésre jutott Török Flóris-Törekvés SE ellen léptek pályára, és az előzetes várakozásoknak megfelelően, magabiztosan hengereltek. Mivel mindkét csapat edzője tisztában volt az esélyekkel, így már a vasárnapi mérkőzésekre is tartalékoltak. A végig vezető Vasas 97-45-re bizonyult jobbnak. A második elődöntőben a favorit Csata DSE sem adott esélyt ellenfelének, a KSC Szekszárdnak. Tursics Krisztián együttese a nagyszünetre már közé tett harminc pontot, amelyet a harmadik tíz percben megduplázott, akkor már hatvanegy pont volt a különbség. Kérdés csak annyi maradt, hogy a Csata a nyolcas döntőben lejátszott negyedik meccsén is eljut-e száz pont fölé. Nos, eljutott: 119-41-re nyert, azzal természetesen ott lesz a fináléban. Az alsóházban egyetlen szoros mérkőzést játszottak, a Győr-Moson-Sopron megyei rangadó hozott kiegyenlített játékot. A kapkodva kezdő győri Széchenyi KA a második félidőben elhúzott a Soproni Darazsak Akadémiától, és bár a soproniak nagyot hajráztak, a győriek előnye kitartott a végéig: 60-54-re nyertek. A jól védekező DVTK-ÉLKSK végig vezetve 75-58-re győzött az MTK Budapest ellen. A két győztes az ötödik, a két vesztes a hetedik helyért játszhat vasárnap. Az utolsó napon 9 órakor a hetedik helyért a Sopron és az MTK lép pályára, 11 órától az ötödik helyért a Széchenyi és a DVTK csap össze. A bronzmérkőzésen 13 órától a Törekvés és a Szekszárd lép parkettára, míg a fináléban 15 órakor dobják fel a labdát. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.