UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-14 20:11

Fehérvári korona

Az Alba Fehérvár hazai pályán ünnepelhetett aranyérmet a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságában, miután veretlenül zárta az egész évadot. A MAFC lett az ezüstérmes, míg a bronzérmet a Vasast hosszabbításban legyőző Szolnok érdemelte ki.

L. G. Elérkezett az utolsó nap a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében, amelynek a fináléjában a hazai parkettán játszó, és még veretlen Alba Fehérvár, valamint már a döntőbe jutással is óriási bravúrt elért MAFC csapott össze. A két együttes a csoportkörben is találkozott, akkor fölényesen győzött az Alba.

Kadetdöntő Alba-MAFC 2
Kadetdöntő Alba-MAFC 2
A fővárosiak az első negyedben fokozták a meglepetést, tízpercnyi játék után három ponttal vezettek. Aztán magukhoz tértek Peresztegi Nagy Ákos játékosai, és a következő két negyedben már ismét azt a kosárlabdát láthatták a nézők, amelyet megszokhattak a fehérváriaktól. Az Alba a második szakaszban négy, a harmadikban hét pontot engedélyezett ellenfelének, így el is döntötte a bajnoki cím sorsát. Vittay Ambrus csapata az utolsó negyedet még meghajtotta, de már csak kozmetikázni tudott az eredményen. Az Alba Fehérvár 71-57-re győzött, azzal feltette a koronát egész éves teljesítményére. Persze az ezüstéremmel a várakozásokon felül szereplő MAFC sem szomorkodhat.

FIÚ-KADETBAJNOKSÁG, DÖNTŐ Alba Fehérvár–MAFC 71-57 (18-21, 17-4, 24-7, 12-25) Legjobb dobók: Pfandler 13, Vantal 12/6, Kis B. 8, Limpek 8, ill. Somlai Kiss 23, Lukács 16/3, Balsay 12

A bronzéremért gigászi csatát vívott a Szolnoki Sportcentrum és a címvédő Vasas Akadémia. Felváltva vezettek a felek, és negyvenpercnyi játék után nem is született döntés. A rendes játékidő végén 46-46 állt az eredményjelzőn, így jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces ráadásban a szolnokiak higgadtabbak tudtak maradni, így azt a periódust 14-6-ra, a mérkőzést pedig 60-52-re nyerték. Az ötödik helyért vívott összecsapás hozta a nap legtöbb pontját, a védekezés sem a Budapesti Honvédnak, sem a ZTE KK együttesének nem volt olyan fontos, mint a támadójáték. A fővárosiak végig vezetve nyertek 96-85-re. A hetedik helyért a Szombathelyi Sportiskola KA magabiztosan, harminc ponttal múlta felül a pécsi Rátgéber Akadémiát. A szoros első félidő után a vasiak elléptek ellenfelüktől, és 80-50-re nyertek.

FIÚ-KADETBAJNOKSÁG, VÉGEREDMÉNY 1. Alba Fehérvár, 2. MAFC, 3. Szolnoki Sportcentrum, 4. Vasas Akadémia, 5. Budapesti Honvéd, 6. ZTE KK, 7. Szombathelyi Sportiskola KA, 8. Rátgéber Akadémia

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.