UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-05-15 14:57

Kicsik nagy versenye

Az átlagosnál több indulója volt az újonc asztaliteniszezők országos bajnokságának a hétvégén Mohácson. Az U13-asok viadalán a KSI-ben játszó Huzsvár Erik és a tatai Adamik Csenge szerezte meg a bajnoki címet.

Bruckner Vince A hétvégén Mohácson rendezték meg az újonc asztaliteniszezők országos bajnokságát: a legkisebbek számára kiírt versenyen népes mezőny gyűlt össze, az újonc összevont kategóriában például 147 játékos nevezett.

Huzsvár Erik nyert az újonc összevont országos bajnokságot Forrás: moatsz.hu
Huzsvár Erik nyert az újonc összevont országos bajnokságot Forrás: moatsz.hu
A viadal első napján az U11-es és U12-es korosztályé volt a főszerep, a fiúk mezőnyében a legfiatalabbak között a szekszárdi Kizakisz Georgiosz szerezte meg a bajnoki címet, a fináléban az első kiemelt szarvasi Szántosi Dávidot legyőzve.  A középső újoncok mezőnyében (U12) fővárosi győzelem született, a KSI-s Straubinger Balázs nyert, míg az ezüstérmet az orosházi Molnár Levente gyűjtötte be. A lányok mezőnyében az U11-esek között a soltvadkerti Tanács Nóra nem talált legyőzőre, a fináléban a Statisztikában játszó Molnár Kendrát verte. Az egy évvel idősebbek versenyén a kecskemétiek örülhettek, az Univerben pingpongozó Kenesey Blanka lett a bajnok, a szintén statisztikás Czeglédi Dorka előtt. Az újonc összevont kategóriában a fiúk között nem történt meglepetés, az első kiemelt KSI-s Huzsvár Erik magabiztosan gyűjtötte be az elsőséget. Az ezüstérmes a tolnai Balogh Bence lett, míg a harmadik helyen a BVSC-s Krebs Levente, valamint a székelyudvarhelyi Bándi Tamás osztozott. A lányok mezőnyében a tatai Adamik Csenge nyerte a viadalt, a fináléban Balogh Ágnest győzte le (Orosháza). Négy közé jutott még Letanóczki Dalma (Statisztika PSC) és a Romániában játszó Oláh Kriszta. Részletes eredmények ITT. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN sportági aloldalunkon.