UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-05-15 15:31

Merci újabb aranya

Szigetvári Mercédesz aranyérmet nyert a junior cselgáncs Európa Kupa-sorozat Kaunasban megrendezett versenyén. A magyar küldöttség szerzett továbbá négy bronzérmet, és az éremtáblázat hetedik helyén zárt.

L. G. A litvániai Kaunasban rendezték meg a junior cselgáncs Európa Kupa-sorozat aktuális versenyét. Összesen 22 ország 319 versenyzője lépett tatamira, Magyarországot tizenkét versenyző – tíz fiú és két lány – képviselte. A kis létszámú csapat jó teljesített: egy aranyéremmel és négy bronzzal az éremtáblázat hetedik helyén zárt.

20160925_Zagreb_CF_SZIGETVARI Mercedesz - Milica Zabic
20160925_Zagreb_CF_SZIGETVARI Mercedesz - Milica Zabic
A győzelem Szigetvári Mercédesz nevéhez fűződik, vagyis a Mogyi Bajai JC +78 kg-ban érdekelt cselgáncsozója tovább őrzi nagyszerű formáját. A közelmúltban a felnőtt Grand Slam-versenyen bronzérmet nyert, és az Eb-n az olimpiai bajnokot is legyőző 19 éves sportoló ezúttal három győzelem után állt fel a dobogó legfelső fokára. A másik magyar leány, a 44 kg-ban versenyző Beringer Fatime ugyan harmadikként zárt, de mivel a súlycsoportban csak hárman indultak, nem osztották ki a bronzérmet. A fiúk közül öten is küzdhettek a harmadik helyért, és négyen fel is állhattak a dobogóra. Az 55 kg-os Monori Dániel két ippongyőzelem után hasonlóképpen szenvedett vereséget az elődöntőben, végül az örmény Gaspar Hajrapetjan ellen nagy küzdelemben harcolta ki a bronzérmet. Mindkét versenyző elért egy-egy vazari értékű dobást, végül a magyar fiú ipponnal vetett véget a küzdelemnek. Rögösebb útja volt a bronzéremig a 66 kg-os súlycsoport jóval népesebb mezőnyében Boros Bencének. A magyar fiatal két győzelem után szenvedett vereséget, majd a vigaszágon három párharcot is meg kell nyernie, hogy dobogóra állhasson. Két német ellenfelét is aranyponttal verte, a Sebastian Hockert elleni vazari értékű akció viszont bronzérmet ért. A 81 kg-osok mezőnyében Rajkai Róbert három siker – köztük egy hosszabbításos győzelem – után az elődöntőben kapott ki egyetlen vazarival a belga Matthias Cassétól. A bronzmérkőzésen aztán javított: két, vazari értékű akcióval rukkolt elő, a fehérorosz Ivan Dubina csak eggyel, így Rajkai Róbert nyakába akasztották az érmet. Waczulik Richárd a +100 kg-ban három mérkőzéséből kettő megnyert, egyet elveszített, és mivel a vereség az elődöntőben következett be, így bronzéremmel zárt. Eggyel lejjebb, a 100 kg-ban Árvai Péter ötvenszázalékos mérleggel, két győzelemmel és két vereséggel zárt az ötödik helyen. Az eredménysort Pongrácz Bence (60 kg) és Tóth Apor (90 kg) hetedik helye teszi teljessé. Gőz Roland, Kurtán Zsombor és Veres Márton (egyaránt 81 kg) helyezetlenül zárt. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.