UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-05-16 22:09

Schillaci Újpesten tanít

Óriási élményben lesz részük a Magyar Diáksport Szövetség által kiválasztott, 10-14 év közötti futballistapalántáknak júniusban, a CIB Italia Focitáborban ugyanis neves olasz szakemberektől, köztük korábbi világbajnokoktól tanulhatnak. A legjobbak ráadásul az olasz válogatott edzőközpontjában folytathatják.

UP-info Nagy lehetőséget kaptak a 10-14 év közötti fiú és leány futballistapalánták, június 26-tól 30-ig a CIB Italia Focitáborban ugyanis olasz szakemberektől, köztük korábbi világsztároktól leshetik el a labdarúgás csínját-bínját, és ha igazán jól teljesítenek, az olasz válogatott központjába is ellátogathatnak.

Paolo Rossi kiváló olasz edzőket ígért a táborozó gyerekeknek Fotó: Kovács Tamás/MTI
Paolo Rossi kiváló olasz edzőket ígért a táborozó gyerekeknek Fotó: Kovács Tamás/MTI
Sokak szerint válságban van az olasz labdarúgás, a klubcsapatok nem versenyképesek a nemzetközi mezőnyben és a hazai bajnokság színvonala is csökkent. Hogy ez valóban így van-e, mindenki döntse el maga, egy dolog azonban alighanem változatlan: az olasz szakemberek továbbra is a világ élvonalába tartoznak. Antonio Conte pár nappal ezelőtt nyerte meg az angol bajnokságot a csapatával, Carlo Ancelotti a Real Madrid után a világ egy másik topklubját, a Bayern Münchent irányítja, Massimiliano Allegri pedig BL-döntőbe vezette a Juventust. Az itáliai trénerek kivételes felkészültségét hamarosan a magyar gyerekek is megtapasztalhatják a CIB Italia Focitáborban. Az ötnapos összejövetel az UTE Szilágyi úti sporttelepén zajlik, és a szakmai munkát az 1990-es világbajnokság olasz gólkirálya, Salvatore Schillaci irányítja. A nyolc évvel korábban szintén vb-gólkirály, ráadásul vb-győztes, mellette aranylabdás támadó Paolo Rossi a tábor nagyköveteként Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Schillacin kívül egész csapatnyi olasz szakember érkezik a magyar fővárosba, hogy segítsen a tehetségek megtalálásában.
Toto Schillaci szenvedélyes játékos volt
Toto Schillaci szenvedélyes játékos volt
A három legtehetségesebbnek tartott fiatal játékos fődíja nem más, mint családi utazás az olasz válogatott központjába, Covercianóba, ahol újabb táborban vehetnek részt. A tréningek, orvosi vizsgálatok, felmérések és edzőmérkőzések mellett Serie A-meccs megtekintése is szerepel a programban. Rossi a sajtótájékoztatón kifejtette: a táborba érkező szakemberek személye, valamint az olasz futballkultúra garancia a magas minőségre, hiszen hazájában nemcsak sportként, de társadalomszervező erőként is tekintenek a labdarúgásra. Az AC Milan és a Juventus egykori játékosa szerint az edzők és a klubvezetők is a világ élvonalába tartoznak, ezért érzik kötelességüknek, hogy a tudásukat külföldön is átadják. Az olaszországi táborral nem ér véget a három nyertes kalandja, a magyarországi tábort szervező Sport Goals cég ügyvezetője, Marco Schembri ugyanis úgy nyilatkozott: a trió tagjainak pályafutását a későbbiekben is figyelemmel kísérik. Hogyan lehet a táborozók közé kerülni? A résztvevőket a Magyar Diáksport Szövetség rostálja, amelynek elnöke, Balogh Gábor szerint a szervezet 30 éves tapasztalata garancia arra, hogy a legrátermettebb futballistapalánták kapják meg a lehetőséget. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.