UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-05-18 16:39

Focizzatok, lányok!

Az MLSZ a női labdarúgás fejlesztését tűzte zászlajára, jegyzetírónk azonban nem ért egyet a női bizottság vezetőjének összes indokával: némi szexizmust vélt fölfedezni a mondataiban.

Lakner Gábor A jövő évtől kötelező lehet az NB I-es futballkluboknak női csapatot indítani – írja az mlsz.hu. Az utánpótlás-nevelés szempontjából különösen fontos szándékról szóló cikkben Török Gábor, az MLSZ női bizottságának az elnöke a következőket mondja:

A világ legjobbjai ellen készültek az U19-es lányok Forrás: mlsz.hu
A világ legjobbjai ellen készültek az U19-es lányok Forrás: mlsz.hu
„Nemzetközi példákat tanulmányozva világossá vált, hogy a női futball fejlesztése ott igazán sikeres, ahol a férfi futball segítő kezet nyújt. Ez a lovagias segítség persze kölcsönös előnyökön nyugszik: miközben a női csapatok stabil otthonra, háttérre lelhetnek, a férfi klubok – a női sportsikerek mellett – szurkoló lányokat, barátnőket és családokat, a gyerekeiket majd örömmel focizni engedő anyukákat kapnak.” Most akkor női futballcsapatot kell indítani – vagy társkeresőt a férfi futballistáknak? És szabadon választott, hogy valaki szurkoló, barátnő vagy anyuka szeretne inkább lenni? Netán eldönti helyettük a bölcs menedzsment? Olyan opció nincs, hogy esetleg a nők is ugyanúgy futballozzanak, mint a férfiak? Minden egyéb, „kölcsönös előny” nélkül?