UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2017-05-19 15:16

Még nyitva az ajtó

A nyitónap után a 14. helyen áll a junior-kéziszercsapat a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A döntőbe a legjobb nyolc csapat kerül, a kvalifikáció szombati, második napján még van lehetőség a javításra.

Bruckner Vince Megkezdődött a hazai rendezésű Európa-bajnokság, amelynek utánpótlás-vonatkozásai vannak: a junior-kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea; tartalékok: Györe Dorottya, Juhász Emma) pénteken bemutatkozott a Papp László Arénában.

A junior kéziszercsapat az Európa-bajnokság első napja után a 14. helyen áll Fotó: Magyar Torna Szövetség
A junior kéziszercsapat az Európa-bajnokság első napja után a 14. helyen áll Fotó: Magyar Torna Szövetség
A magyar együttes áll az első nap után, a közönség nagy buzdítása mellett is, a végén ejtett egyet a kéziszercsapat, és a gyakorlat így csak 14,150 pontra volt elég. Fontos megjegyezni, hogy a juniorok korábban még nem indultak ilyen jelentőségű versenyen, és nem szerepeltek ekkora csarnokban. De a csapatkapitány, Juhász Anna elmondta, hatalmas élmény volt ilyen nagyszerű közegben szőnyegre lépni: „Óriási érzés, amikor a közönség feltapsol a gyakorlatra, a szercserék meg az elkapások után plusz erőt ad, ha meghalljuk a reakciót a közönségtől. Az ütemes taps is segített, nagyon jó volt ezt átélni, sokkal nagyobb erővel csináltuk a gyakorlatot. A végén volt egy ejtésünk, de reméljük, holnap tudunk javítani” A 26 indulóból a magyar csapat az első nap után a 14. helyen áll, és szombaton még egyszer bemutatja a gyakorlatot. A vasárnapi fináléba a két produkció alapján jut be a legjobb nyolc. A nyitónap után a versenyt a papírforma szerint az oroszok vezetik, a második helyen az izraeliek, a harmadikon a fehéroroszok állnak. Érdekesség, hogy az idei kontinensviadalon kombinált győztest is hirdetnek, mégpedig a junior és a felnőtteredményeket összeadják, és a legsikeresebb lesz az Európa-bajnok.