UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-05-19 11:56

Kommunikációs mélypont

Amikor ez az írás felkerül a honlapunkra, már bő másfél órája zajlik a kísérleti jelleggel kiírt birkózó serdülő-Eb a belgrádi Alekszandar Nikolics Sportcsarnokban. Rajtunk kívül az európai országok sok tízezer korosztályos versenyzője élheti át csalódottan, hogy a versenyről csak morzsák jutnak el hozzá.

Szekeres István A szabadfogásúak küzdelmével rajtolt a kísérleti serdülő-Eb a belgrádi a Nikolics-sportcsarnokban. Örömmel jelentem, hogy láttam a 47 kg-os, diósgyőri Porteleki Dávid – látványos mérkőzésen – szerzett, 20-10 különbségű, technikaitus-győzelmét a lett Rainers ellen a súlycsoport selejtezőjében.

Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról Forrás: Belgrád
Nagyjából ennyi jutott el a világba a serdülő Európa-bajnokságáról Forrás: Belgrád
Megkövetem minden olvasónkat, de a másfél órája zajló versenyről ezt az egy konkrétumot tudom prezentálni. Mert az Európa-bajnokság kommunikációs mélypontot produkál a sportág legújabbkori történelmében. A rendező, szerb szövetség honlapján van ugyan streaming, de a három szőnyegből, csak kettőről van kép: az egyiken minden fontos információ látható az éppen folyó meccsről, a másikról azonban bő egy órán át a feliratozás is hiányzott, nem lehetett tudni tehát, kik a mérkőző felek. Nem tudni semmit a verseny menetéről sem. Nem ismert a súlycsoportok létszáma és sorsolása, nem tudni így azt sem, hogyan vezet a magyar szabadfogásúak útja alkalmasint a döntőig. A világszövetség (UWW) honlapja foglalt, azon az egyidejűleg zajló, ázsiai és pánamerikai felnőtt-kontinensbajnokság eseményei kapnak tökéletes tálalást, komplex információt. Dühös gyerekDe a harmadik, a serdülő-Eb is elfért volna mellettük. Szerény üzenet az UWW és a szerb szövetség vezetőinek: „Ébresztő, tisztelt urak, megérkeztünk a huszonegyedik századba!” Mi természetesen mindent elkövetünk, hogy az első versenynap végére beszerezzük legalább az első versenynap magyar eredményeit. De legkésőbb a szerkesztőségünk által kiadandó, 2017-es évkönyvben minden fontos információ helyet kap. Csak türelem, türelem!... Úgy látszik, ma a birkózásban ez a trendi tempó.