UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-05-20 11:33

Újszerű fejtágítás

A módszer elismert szakértőjének jelenlétében rendeznek kétnapos konferenciát Kecskeméten a Coerver Coaching magyarországi vezetői. Az itthon Szalma József tizenötszörös válogatott labdarúgó koordinálásával még csak most terjedő edzésmódszer szemináriumán a tréningek megtervezése lesz a téma, de az edzők mellett minden érdeklődőt szívesen látnak.

UP-info Korábban már írtunk a világ számos országában hosszú évek óta ismert és alkalmazott, Magyarországon azonban még csak most terjedő, a labdarúgók képességfejlesztését segítő edzésmódszerről, a Coerver Coachingról. A Szalma József tizenötszörös válogatott hátvéd vezetésével zajló képzés jegyében a jövő héten (Youth Diploma 1 néven) Kecskeméten tartanak tanfolyamot azoknak, akik többet szeretnének megtudni a hatékony edzéstervezésről.

Gordon Craig, a coerver nagyágyúja is itt lesz Forrás: coerverscotland.uk
Gordon Craig, a coerver nagyágyúja is itt lesz Forrás: coerverscotland.uk
A kétnapos szeminárium az MLSZ edzőképző központja által is elfogadott, kreditpontszerző eseménynek számít, de nemcsak az utánpótlásedzőket, hanem testnevelőtanárokat, szülőket, sportvezetőket és egyáltalán, minden sportkedvelőt is várnak. A tanfolyamon a Coerver Coaching edzéstervező szoftverének tudatos, a cél eléréséhez szükséges megfelelő használatát sajátíthatják el a résztvevők. A kétnapos kurzus fő témái a következők: a coerver képzés fogalma, a tananyaga, a coerver-edzéstervező, segítség a jobb edzővé váláshoz. A tanfolyamot külföldi topcsapatok trénerei, többek között a Chelsea edzője, José Morais is elismerő szavakkal illette. A portugál szakember elmondása szerint jobb edzővé, egyben coerver-rajongóvá tette őt a kétnapos fejtágítás, amelynek a gyakorlati anyaga teljesen megújult, így azok számára is nyújthat újdonságot, akik korábban már részt vettek rajta. A jelentkezők ráadásul nem akárkitől, hanem a Coerver Coaching nagyágyújától, Gordon Craigtől is tanulhatnak Kecskeméten. A skót szakember több, mint 24 éve dolgozik a Coerver Coachinggal, Portugália és Skócia coerver-igazgatójaként számos topjátékos megfordult már a keze alatt. Többek között az UEFA rendezvényein, valamint a Sunderland és a Rangers csapatának is tart előadásokat, főállásban pedig a Benfica Coerver Coaching-programjának a vezetője. A Youth Diplma 1 tanfolyam május 22-én reggel fél tízkor kezdődik Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetemen, regisztrálni a helyszínen reggel 9 órától lehet. A két nap részletes programját ITT találja. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.