UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-05-21 19:07

Varga-dupla Győrött

Varga Ádám a múlt heti, gyorsasági rangsoroló után a maratoni távon is remekelt: az ifjúságiak között egyéniben, illetve Nikodém Patrikkal párosban is megnyerte a Győrött rendezett országos bajnokságot.

reb Miközben a síkvízi klasszisok Portugáliában, Világ Kupa-viadalon bizonyítanak (s nem is akárhogyan, a 22 éves kenus, Balla Virág például négy számban végzett az élen), a maratoni táv specialistái Győrött mérték össze a tudásukat.

maratoni
maratoni
A felnőtteken kívül a kölyök-, a serdülő- és az ifjúsági korosztály tagjai is vízre szálltak. A remek időjárásban, és a Győrhöz méltó kiváló körülmények között zajló viadalon volt olyan utánpótlás-kategória, amelyben több mint negyvenen ragadtak lapátot. A magas létszám jól mutatja a széles alapokon nyugvó bázist. Tekintettel arra, hogy ifjúsági és U23-as korosztályban rendeznek világversenyeket, mi is ezekre a korcsoportokra összpontosítunk. Pontosabban, az ifjúságira, hiszen az U23-as menők a felnőttekkel együtt hajtottak. Beszámoltunk a múlt héten rendezett ifjúsági rangsorolóról, amelyen maradandót alkotott a KSI SE-s Varga Ádám, aki Szegeden 200, 500 és 1000 m-en is a legjobbnak bizonyult. A tavaly a gyorsasági és a maratoni szakágban egyaránt világbajnok fiatal ismét kitett magáért: egyesben 22 km-en nem talált legyőzőre, majd klubtársával, Nikodém Patrikkal a kajakosok párosszámában is elsőként ért a célba. A múlt hétről ugyancsak a győztesek közül ismerős névvel találkoztunk most: Dónusz Éva utánpótlás-kapitány méltatta az akkor 1000 m-en nyertes (2002-es születésű) Kőhalmi Emese Boglárkát, aki ezúttal KSI-s klubtársával, Bakó Olgával győzött a kajakpárosok között. Egyesben Fekete Dorina (kajak, FTC Rekontir) és Bragato Giada (kenu, Tiszaújvárosi KKSE) bizonyult a legjobbnak. A fiúk kenu egyes számát Adolf Balázs (Szentendre), míg a párost Bucsi Bence és Mikolics Mihály Péter (Rácalmás, illetve Lágymányos) nyerte. Weisz Róbert szakágvezető szerint egyelőre nem lehet korosztályos csapatot hirdetni a június 30-július 2. között rendezendő maratoni Eb-re, meg kell várni az első gyorsasági válogatót, mert a síkvízi program alakítja a maratoni Eb-keretet is. A maraton ob teljes jegyzőkönyvét itt találja. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.