UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-24 13:55

Az utolsó döntő

A korosztályos kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként csütörtökön a serdülő fiúk nyolcas döntője is elkezdődik. A hódmezővásárhelyi tornán egy csoportba kapott besorolást a tavalyi küzdelemsorozat három érmese, így valamelyikük egészen biztosan medál nélkül marad.

L. G. A korosztályos kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként a serdülő fiúk nyolcas döntőjét rendezik meg, csütörtöktől négy napon át Hódmezővásárhelyen csapnak össze az ország legjobb U14-es csapatai. A nyolc résztvevő ötfordulós területi alapszakasz és ugyancsak öt, az országos főtáblán lejátszott forduló után jutott el a sorozat fináléjáig.

fiú serdülő döntő 2016
fiú serdülő döntő 2016
A csapatokat szokás szerint két csoportba sorolták, az A jelű négyesben a MAFC, a Zsíros Akadémia Kőbánya, a Szombathelyi Sportiskola KA és a házigazda Vásárhelyi Rakéták együttese szerepel. A B kvartettet a címvédő Dávid Kornél KA, a Debreceni KA-DSI, a Soproni Sportiskola és a Vasas Akadémia alkotja. A mérkőzéseket csütörtöktől vasárnapig a Hódtói Sportcsarnokban bonyolítják le. A tavalyi nagydöntő két résztvevője, a Dávid Kornél KA és a Debreceni KA-DSI tehát már a csoportkörben összecsap. Akkor a debreceniek veretlenül érkeztek a döntőbe, de a fináléban a magassági fölényüket jól kihasználó székesfehérváriak megtréfálták őket, és 75-63-ra győzni tudtak a hazai pályán játszó alföldiek ellen. Az idén ráadásként a tavaly bronzérmet nyert Vasas is ebben a csoportban szerepel, így a három érmes közül valamelyik egészen biztosan medál nélkül tér haza. Csütörtökön és pénteken bonyolítják le a csoportkört, a csoportok első két-két helyezettje jut az elődöntőbe, míg a harmadik és negyedik helyen záró csapatok az ötödik-nyolcadik helyért folytatják. Az elődöntőket és az alsóházi keresztjátékot szombaton rendezik meg, míg vasárnap a helyosztókkal zárul a négynapos torna. A nyitómérkőzést csütörtökön 9 órától a Vasas Akadémia és a Soproni Sportiskola játssza, a fináléban pedig a tervek szerint vasárnap 15 órakor dobják fel a labdát. További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.