UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-05-24 16:14

Győrben a láng

Győr főpolgármesterével, Borkai Zsolttal és Görbicz Anitával az élen megérkezett a 2017-es EYOF helyszínére az olimpiai láng. Az olimpiai fáklyát este ünnepélyes keretek között gyújtják meg a városban.

UP-info Megérkezett az olimpiai láng a 2017-es EYOF helyszínére Győrbe. A lángot – amelyet két napja Borkai Zsolt, Győr polgármestere vett át Rómában – szokatlan módon repülőgépen szállították a kisalföldi városba.

A leszállás pillanata: Borkai Zsolt az olimpiai lánggal Fotó: MTI/Kovács Tamás
A leszállás pillanata: Borkai Zsolt az olimpiai lánggal Fotó: MTI/Kovács Tamás
A pazar fogadtatás sem maradt el az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Tatai Helyőrségi katonazenekar üdvözölte a leszálló magyar küldöttséget, majd nem sokkal később a győri kézilabdacsapat legendája, Görbicz Anita és Borkai Zsolt elhajtott a lánggal, amellyel este ünnepélyes keretek között gyújtják meg az olimpiai fáklyát. Az esti ünnepségen fellép a Győri Balett, valamint eléneklik az EYOF hivatalos dalát. Ezek után egy órás koncertet ad a The Biebers együttes. A 14 és év közötti fiatalok viadalán július 23. és 29. között tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezik a nyáron Győrbe. Magyaroszágot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.