UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-05-24 16:04

Irány a Premier League?

Tavasszal az Európa Liga-döntőig vezette együttesét az Ajax 19 éves csatára, Kasper Dolberg. Több klub bejelentkezett érte, hogy vinné a nyáron, szerda este a második számú európai nemzetközi kupasorozat fináléjában éppen az egyik kérője, a Manchester United ellen bizonyíthatja, hogy megéri az árát.

Bruckner Vince Európa egyik legkeresettebb csatára lett tavasszal Kasper Dolberg, az Ajax 19 éves dán csatára, aki hatalmas szerepet játszott abban, hogy a legismertebb holland klub az idei Európa Ligában a döntőig menetelt. A fiatal futballista szülővárosa csapatában, a Silkeborgban mutatkozott be a dán első osztályban, ahol mindössze három mérkőzést játszhatott, ugyanis felfigyelt rá az Ajax játékosmegfigyelője, John Steen Olsen, és azonnal szólt is a holland klubnak, hogy szerezze meg. Olsen személye jó ajánlólevél volt, korábban az ő közreműködésével mehetett Amszterdamba Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen vagy az idén a Premier League-ben is bemutatkozó Viktor Fischer.

A 19 éves Kasper Dolberg jövőre már a Premier Legaue-ben rúghatja a gólokat Forrás: scoopnest.com
A 19 éves Kasper Dolberg jövőre már a Premier Legaue-ben rúghatja a gólokat Forrás: scoopnest.com
Dolberg végül 2015-ben 17 évesen érkezett a holland fővárosba. Először csak az utánpótláscsapatba, de az edzők is hamar meglátták hatalmas tehetségét, és igazi modern támadót faragtak belőle. A 2016/17-es a a dán csatár gyorsan be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, megragadta a lehetőséget, és az Ajax legfontosabb játékosává nőtte ki magát. Ő a csapat házi gólkirálya a 47 meccsen szerzett 23 találatával; a bajnokságban 16-szor volt eredményes. A remek teljesítmény pedig nem is maradt díjak nélkül: a 19 éves támadót az Ajax legjobb fiatal játékosának választották az idén, és megkapta a Johan Cruyff-díjat is, amelyet a legjobb 21 éven aluli játékos kap a holland élvonalban. Ami az utóbbit illeti, Dolberg számára jó jel, hogy korábban olyan labdarúgók kapták meg az elismerést, akik a legmagasabb szinten bizonyítottak: a már említett Eriksen melllett Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Robin van Persie, Arjen Robben és Memphis Depay... Az persze nem valószínű, hogy egy ilyen sikeres szezon után Dolberg marad is Amszterdamban. Kérőkből legalábbis nincs hiány: újabban Premier League-klubokkal hozzák szóba a dán csodagyereket, a leendő vevőnek viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha csapatában akarja tudni a 19 éves csatárt, mivel az Ajax állítólag 20 millió euró alatt nem engedné el. Legtöbbször a szerdai EL-döntő-beli ellenfél, a Manchester United, a Manchester City és az Everton érdeklődéséről lehet hallani, de korábban a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp is elejtett egy megjegyzést, hogy szívesen látná csapatában Dolberget, mivel szereti a dán futballistákat. Mindenesetre Dolberg a szerda esti Európa Liga-döntőben még feljebb is viheti az emlegetett vételárat, amennyiben betalál José Mourinho csapata ellen… További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.