UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-25 21:54

Ketten máris a négyben

A serdülő fiúk kosárlabda-bajnokságában megkezdődött a nyolcas döntő, és az első nap után a Vasas Akadémia, valamint a címvédő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia máris biztosította helyét a négy között.

L. G. Hódmezővásárhelyen megkezdődött a serdülő fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője. Az első napon a szokásoknak megfelelően a B csoport tagjaira várt dupla forduló, az A jelű négyes tagjai egyszer léptek parkettára. Pénteken fordul a kocka, akkor az utóbbi kvartett tagjainak lesz húzósabb napja. A duplázó B csoportban el is dőlt, melyik két együttes készülhet az elődöntőre. A címvédő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a tavalyi bronzérmes Vasas Akadémia mindkét mérkőzését megnyerte, biztos a helye a négy között.

fiú serdülődöntő DKKA-Debrecen
fiú serdülődöntő DKKA-Debrecen
A torna nyitómérkőzésén a Vasas Akadémia már az első negyedben döntésre vitte a dolgot a Soproni Sportiskola ellen. A 30-9-re megnyert első tíz perc után a soproniak még visszajöttek a meccsbe, de ez túl sokat kivett belőlük, így a pasarétiek végül nagy különbséggel, 80-57-re nyertek. A tavalyi ezüstérmes Debreceni KA-DSI végig látótávolságon belül maradt, de támadásban nem volt túl hatékony, így a Vasas 68-54-re győzött. Azzal biztossá vált, hogy a debreceniek nem lesznek ott a négy között, első mérkőzésükön ugyanis 84-66-ra alulmaradtak a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával szemben. A tavalyi döntő visszavágóján a székesfehérváriak a szoros első félidő után a másodikban tizenöt ponttal voltak jobbak, így magabiztosan nyertek. A DKKA aztán a nap utolsó mérkőzésén saját magát és a Vasast is négy közé juttatta, miután hullámzó mérkőzésen, nagy csatában 86-74-re legyőzte a Soproni Sportiskolát, amely ezzel a debreceniekhez hasonlóan az 5-8. helyért folytathatja. Az A csoportban magabiztos győzelemmel kezdett a házigazda Vásárhelyi Rakéták együttese. A Szombathelyi Sportiskola KA elleni összecsapás első félideje kiegyenlített játékot hozott, a nagyszünetben azonban alapos fejmosást kaptak a hazaiak edzőjüktől, Mócsai Milántól, aminek meg is lett az eredménye. A második félidőre feljavuló vendéglátók 89-64-re bizonyultak jobbnak. Szinén fölényes győzelmet aratott a MAFC a Zsíros Akadémia Kőbánya felett. A 22-22-vel zárult első negyedet követően a másik három szakaszt megnyerték a nagyot küzdő kőbányaiak ellen, így az újbudaiak 90-64-re győztek a fővárosi rangadón. Folytatás pénteken 9 órától a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban. További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.