UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-05-25 14:00

Párosban bízva

Különleges elvárások nélkül, motiváltan készül Ecseki Nándor (20) és Szudi Ádám (21) élete első felnőtt egyéni asztalitenisz-világbajnokságára. A két versenyző párosban egymás oldalán szerepel, ráadásul nem akármilyen előzmény után: együtt ifjúsági Európa-bajnokságot nyertek 2014-ben. De az „elsőbálozók” szerint többet nyom a latban az idei bravúrjuk, amikor legyőzték a világbajnok kettőst.

reb „Szerencsére átszállás nélkül, egyenesen repülünk Düsseldorfba” – sóhajt fel megkönnyebbülten a 20 éves Ecseki Nándor, amikor a szombati utazásról kérdezzük. Akárcsak ő, a 21 éves Szudi Ádám is először kap lehetőséget egyéni asztalitenisz-világbajnokságon a felnőttek között, s a jó szereplésben minden apróságnak, így a zavartalan utazásnak is nagy része van.

ecseki-szudi-world-tour-2017
ecseki-szudi-world-tour-2017
A munka dandárját már elvégezte a két fiatalon kívül Lakatos Tamás és Nagy Krisztián alkotta csapat, az egyaránt Németországban légióskodó Ecseki és Szudi pedig elégedett a felkészüléssel. „Előbb Budapesten, a múlt héten Mátraházán, aztán ismét a fővárosban edzettünk – jegyzi meg Szudi. – Mátraházán belga és ecuadori ellenfeleink is voltak, most pedig olasz riválisokkal gyakoroltunk. Kellenek az erős partnerek, és nekünk minden adott volt ahhoz, hogy jó állapotban utazzunk a vébére.” A dortmundi klubban szereplő Szudi egészséges izgalommal várja a rajtot, és az Ober-Erlenbach játékosa, Ecseki sem idegeskedik. „Bár az az év legfontosabb versenye, nem stresszelek. Ha izgulok, akkor is legfeljebb kevéssel a meccsek előtt érzem magamban a feszültséget, a kezdésre mindig megnyugszom.” A két fiatal egyetért abban, hogy egyéniben nagy bravúrra van szükség ahhoz, hogy meccset vagy meccseket nyerjenek, hiszen a világ legjobbjai ellen állnak asztalhoz. Ugyan Ecseki Madarász Dórával vegyes párosban is érdekelt lesz, a legnagyobb reményeket mindketten a párosukhoz fűzik. A Szudi, Ecseki duónak sikeres múltja van: három évvel ezelőtt az olaszországi Riva del Gardában ifjúsági Európa-bajnoki címet nyert a kettős, s bár utóbb elváltak útjaik, az idei U21-es Európa-bajnokság miatt ismét egymásra találtak. „Szép, szép az aranyérem az ifjúságiak között, de azért az mégis kevésbé értékes, mint például az, hogy az idén legyőztük a 2013-as világbajnok párost a budapesti World Tour-versenyen. A mostani élmények frissek és fontosabbak” – mondja Ecseki. „A tizennyolcadik kiemelt a párosunk, mindketten szeretnénk, ha sikerülne a nyolcaddöntőbe jutni, onnan pedig már igencsak sorsolásfüggő a folytatás” – teszi hozzá Szudi. A felnőtt-világbajnokságot május 29-től június 5-ig rendezik meg Düsseldorfban.