UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-05-26 19:07

3-0, papírforma

Vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtező hazai rendezésű elitkörét a U19-es leány labdarúgó-válogatott. Süle Dóráék a papírformának megfelelően kaptak ki a belgáktól 3-0-ra a Hidegkuti Nándor Stadionban.

UP-info Ahogyan arra számítani lehetett, nem volt könnyű dolga a leány U19-es labdarúgó-válogatottnak az Európa-bajnoki selejtező elitkörének nyitómérkőzésén. A mieink a Hidegkuti Nándor Stadionban a belgák ellen léptek pályára és szenvedtek 3-0-s vereséget.

Jobb volt az ellenfél Forrás: mlsz.hu
Jobb volt az ellenfél Forrás: mlsz.hu
A továbbjutás szempontjából szinte teljesen mindegy volt, hogy a spanyol, orosz, belga trióból melyik ellen kezd a magyar együttes, a felsorolt három csapat ugyanis kivétel nélkül a mezőny legjobbjai közé tartozik. Ennek tükrében Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak elmondta: a fegyelmezett, szervezett futballt, valamint azt várja el, hogy játékosai kihozzák magukból a maximumot. Ha ez sikerül, az eredménytől függetlenül már elégedett lesz. Az MTK Budapest stadionjában kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, de a belgák azért valamivel többet birtokolták a labdát és a kapuig is többször jutottak el. A magyar válogatott a stabil védekezésre és a kontrákra rendezkedett be, az ellenfél pedig sokpasszos játékkal a széleken igyekezett a védelem mögé kerülni. A 29. percben aztán megtört a jég, jobb oldali beadást követően a magyar védelem nem tudott tisztázni, Celien Guns pedig a kapu jobb oldalába fejelt (0-1). A szünet előtt kis híján egyenlítettek a mieink, Süle Dóra 14 méterről kapura küldött lövését azonban Lichtfus kapus védte. A második félidőre két helyen is változtatott Turtóczki Sándor, a játék képe azonban ugyanolyan maradt, a belgák kezdeményeztek, a magyarok pedig kontráztak, meglehetősen csekély hatásfokkal. Szűk húsz perccel a második játékrész kezdete után aztán megpecsételődött a hazaiak sorsa, két perc alatt eldöntötte a meccset az ellenfél. A 64. percben ismét Guns talált be (0-2), két perccel később pedig Dhont volt eredményes (0-3). A magyarok igyekeztek szépíteni, Süle Dóra előtt adódott helyzet, majd Kocsán Petra hagyott ki ziccert, hogy aztán ismét Süle próbálkozzon, de gólt szerezni nem sikerült, így maradt a 0-3. A magyar együttes legközelebb vasárnap lép pályára, könnyebb dolga pedig biztosan nem lesz, hiszen a favorit spanyolok ellen kell helytálljon. Az ibériaiak 3-1-re győzték le az oroszokat a csoport másik mérkőzésén.

LEÁNY U19-ES ELITKÖR, ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION Magyarország–Belgium 0–3 (0–1) Magyarország: Varga Luca – Fél Patrícia, Turányi Lilla (Oláh Adrienn a szünetben), Csigi Eszter, Fél Alexandra (Csiki Anna 70.) – Gruber Brigitta (Kocsán Petra a szünetben), Németh Hanna, Csányi Diána – Krascsenics Petra, Süle Dóra, Magyarics Zoé Gólszerzők: Guns (29., 64.), Dhont (66.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.