UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-26 21:53

Rakéták a magasban

A Vásárhelyi Rakéták és a MAFC csatlakozott a Vasas Akadémiához és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiához a serdülő fiúk kosárlabda-bajnokságának legjobb négy csapata között. Az elődöntőket szombat délután rendezik meg Hódmezővásárhelyen.

L. G. A serdülő fiúk kosárlabda-bajnokságának Hódmezővásárhelyen zajló nyolcas döntőjében véget ért a csoportkör. Pénteken az A jelű négyes tagjaira várt dupla forduló, a B csoportban szereplő együttesek csak egyszer léptek pályára.

fiú serdülődöntő Vásárhely-Zsíros
fiú serdülődöntő Vásárhely-Zsíros
Az A csoportban gyorsan el is dőlt, melyik két együttes készülhet az elődöntőre. A nyitónapot győzelemmel kezdő Vásárhelyi Rakéták és a MAFC is győzni tudott második fellépésén, így elkelt az első két, továbbjutást érő hely. A házigazda Vásárhelyi Rakéták együttese 84-63-ra múlta felül a Zsíros Akadémiát, méghozzá magabiztosan, végig vezetve. A MAFC is nagy különbséggel nyert a Szombathelyi Sportiskola KA ellen, a 85-51-es siker minden lényeges kérdést eldöntött a csoportban. A második fordulóban a két nyeretlen csapat csatáját a jobban hajrázó Zsíros Akadémia nyerte, a kőbányaiak 69-54-re bizonyultak jobbnak a szombathelyieknél. A csoportban ez volt a nap legszorosabb mérkőzése, ugyanis az első helyről döntő összecsapást a vásárhelyiek lehengerlő játékkal húzták be 89-52-re a MAFC ellen. A B csoportban már az első napon eldőlt a két továbbjutó kiléte, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a Vasas Akadémia összecsapásának a csoportelsőség volt csupán a tétje. Kiegyenlített mérkőzésen végül a tavalyi bronzérmes megtréfálta a címvédőt: az utolsó negyedet megnyerő pasarétiek 65-61-re győztek a székesfehérváriak ellen. A nyeretlenek randevúján a Debreceni KA-DSI teljesített jobban, a Soproni Sportiskola az utolsó negyedre elfogyott, így a hajdúságiak 66-49-re győztek. Az 5-8. helyért szombaton 10 órától a Debreceni KA-DSI és a Szombathelyi Sportiskola KA, majd 12 órától a Zsíros Akadémia Kőbánya és a Soproni Sportiskola lép parkettára. Az első elődöntőben 14 órától fővárosi rangadót rendeznek a Vasas Akadémia és a MAFC részvételével, míg a második elődöntőben a házigazda Vásárhelyi Rakéták együttese a címvédő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával csap össze. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.