UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-28 18:56

A Vasas a serdülőbajnok

A serdülő fiúk kosárlabda-bajnokságának fináléjában a Vasas Akadémia megállította a nyolcas döntő házigazdájának, a Vásárhelyi Rakéták együttesének menetelését. A bronzérmet a címvédő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szerezte meg.

L. G. Véget ért a serdülő fiúk kosárlabda-bajnokságának Hódmezővásárhelyen megrendezett nyolcas döntője, amelynek fináléjába a tavalyi bronzérmes Vasas Akadémia és a házigazda Vásárhelyi Rakéták együttese lépett parkettára. A döntőre sokan voltak kíváncsiak, és a szurkolók nagyszerű hangulatot teremtettek a Hódtói Sportcsarnokban.

Vasas fiú serdülőcsapat
Vasas fiú serdülőcsapat
A mérkőzést a Vasas kezdte jobban, és bár a hazai együttes többször is felzárkózott, a nagyszünetben tizenegy ponttal vezetett a letámadást eredményesen bemutató fővárosi együttes. A harmadik negyedben a pasarétiek fokozták a tempót, és gyakorlatilag ebben a tíz percben el is döntötték a bajnoki cím sorsát. Magyar Zoltán együttese 22-9-re nyerte a szakaszt, ekkor pedig már behozhatatlannak tűnő, 24 pontos előny birtokában volt. A vásárhelyiek nagy hajrába kezdtek, de a Vasas okosan lassította a játékot, a tetemes előnyből pedig öt pont megmaradt a végére is. A piros-kékek 78-73-ra győztek, és ezzel elhódították a bajnoki címet. A hazaiaknak be kellett érniük a szépen csillogó ezüstéremmel. A harmadik helyért megrendezett mérkőzésen a fináléról drámai körülmények között lemaradó Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia kezdett jobban, a MAFC az első percektől csak rohant az eredmény után. A forgatókönyv itt is hasonló volt, mint a döntőben: három negyed után 25 ponttal vezettek a fehérváriak, a fővárosiak pedig már hiába hajráztak. A DKKA 68-54-re győzött, a címvédő így a bronzéremmel vigasztalódott. Az ötödik helyet a tavalyi ezüstérmes Debreceni KA-DSI szerezte meg, miután a helyosztón 62-50-re legyőzte a Soproni Sportiskolát. A hetedik helyért a Zsíros Akadémia Kőbánya 62-55-re múlta felül a Szombathelyi Sportiskola KA-t.

FIÚ-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY Végeredmény 1. Vasas Akadémia, 2. Vásárhelyi Rakéták, 3. Dávid Kornél KA, 4. MAFC, 5. Debreceni KA-DSI, 6. Soproni Sportiskola, 7. Zsíros Akadémia Kőbánya, 8. Szombathelyi Sportiskola KA

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.