UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-05-28 17:51

Folytatás Ulmban

Pongó Marcell szerződést hosszabbított németországi klubjával, a Ratiopharm Ulmmal. A húszéves magyar irányító nagyszerű évadot zárt, melynek fénypontjaként a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott.

L. G. Az eurobasket.com szakportál számolt be elsőként a hírről, miszerint a Ratiopharm Ulm meghosszabbította Pongó Marcell szerződését. A 20 éves, 194 centi magas irányító nagyszerű évadot zárt Németországban, így nem volt váratlan az új kontraktus.

pongo_marcell
pongo_marcell
Az U20-as válogatott játékos két éve hagyta el Pécset, és eddig többnyire a Ratiopharm Ulm farmcsapatában, a Weissenhorn Youngstarsban szerepelt. Az aktuális évadban csapata egyik kulcsjátékosa volt, 11,6 pontot, 4,1 lepattanót, 6,2 gólpasszt és 2,4 labdaszerzést átlagolva bajnoki címhez segítve csapatát. Ráadásul a Rátgéber Akadémia korábbi játékosa történelmet írt, amikor – nemzetközi kupamérkőzésen – bemutatkozott a Ratiopharm Ulm felnőttcsapatában. Marci a Lokomotiv Kuban elleni EuroCup-meccsen kapott közel tíz percet, ezalatt két gólpasszt is kiosztott. Bemutatkozásával ő lett a legfiatalabb magyar légiós, aki ekkora presztízsű sorozatban pályára lépett. „Persze, hogy izgultam, de csak a bemelegítésig. A négyezer-ötszáz néző és a hangulat egy pillanatig elvarázsolt, de a bemelegítéstől már maximálisan koncentráltam, igyekeztem minden külső tényezőt kizárni” – mondta bemutatkozásakor Marci a Rátgéber Akadémia honlapjának. „A mérkőzésen végül majdnem tíz percet játszottam és úgy érzem, hogy amit az edzők kértek tőlem, azt teljesítettem. Nagyon örültem, hogy nemcsak csapatba kerültem, de ennyi időt a pályán is tölthettem, az pedig még nagyobb öröm a számomra, hogy ilyen erős ellenféllel szemben, szoros mérkőzésen játszhattam.” Az új szerződéssel és a farmcsapatban mutatott nagyszerű teljesítménnyel remélhetőleg még több ehhez hasonló pillanatot élhet át.

Irány az NCAAA Pongó Marcell mellett még egy fiatal magyar kosárlabdázó fontos szerződést írt alá a héten. A második éve az Egyesült Államokban tanuló Krivacsevics Márkó (20) ösztöndíjat kapott az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő Duquesne Egyetemen. Az intézmény női csapatában több magyar játékos, köztük Kuttor Enikő (20) és Aho Nina (19). A Vasas Akadémia saját Facebook-oldalán egyenesen története egyik legnagyobb sikereként könyvelte el, hogy egykori neveltje ilyen lehetőséget kapott.