UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-05-28 17:36

Svéd sztár Kanadából

A felnőtt A csoportos világbajnokság legjobb játékosának választották a mindössze 21 esztendős William Nylandert. A fiatal svéd hét góllal és hét gólpasszal segítette hazáját világbajnoki címhez, emellett pedig a torna legszebb gólját is ő ütötte. A NHL-es Torontóval az idén konferencia-negyeddöntőbe jutó csatár előtt fényes jövő állhat.

Bruckner Vince A csak 21 éves William Nylandert választották a felnőtt A csoportos jégkorong-vb legértékesebb játékosának. Az MVP címét enyhén szólva megérdemelte: az 1996-ban Kanadában született svéd csatár jelentős szerepet vállalt hazája világbajnoki címének kivívásában, ráadásul 7+7-es mutatóval, azaz hét góllal és hét gólpasszal debütált első világversenyén. Remekül jelzi, milyen kiemelkedő játékosa volt a világbajnok együttesnek, hogy a svéd válogatottból rajta kívül senki sem került be a legjobb hatosba. És nem csak hogy a torna legjobb játékosának választották a fiatal csatárt, a legszebb gólért való versengést is megnyerte.

A 21 éves William Nylander élete első világbajnokságán érdemelte ki a legjobb játékosnak járó díjat Forrás: jegkorongblog.hu
A 21 éves William Nylander élete első világbajnokságán érdemelte ki a legjobb játékosnak járó díjat Forrás: jegkorongblog.hu
Nylander egyébként érdekes utat járt be pályafutása során, mivel svédként Kanadában született, a tengerentúlon is kezdett el hokizni. Először a Maryland, később a Chicago csapatában játszott. Tizenöt évesen ment haza Svédországba a Södetalje együtteséhez, ugyanebben az évben bemutatkozott a svéd korosztályos válogatottban is. 2013-ban aztán a MODO-hoz igazolt, amelynél mindössze másfél szezont húzott le, ugyanis 2010-ben draftolta őt az igen előkelő 1/8-as helyen az NHL-ben szereplő Toronto Maple Leafs. Itt eleinte a második csapatnál, a Marliesnél kapott lehetőséget, mígnem a 2015/16-os évadban bemutatkozhatott a nagyoknál is, akik között mára abszolút alapemberré nőtte ki magát. Az idén a Toronto a konferencia-negyeddöntőig jutott a rájátszásban, a svéd-kanadai kettős állampolgár pedig az egész szezonban remek formát mutatott: az alapszakaszban 22 gól, 29 gólpassz, míg a rájátszásban 3+1 volt a mérlege, ami mindenképp kiemelkedőnek számít. Ha így folytatja a fiatal támadó, akkor nemcsak Torontóban és a svéd válogatottban, hanem a világon mindenhol meghatározó játékosnak tekintik majd. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.