UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-05-28 22:03

Volt hova fokozni

A szombati két arany- és egy bronzéremre négy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot pakoltak rá az utánpótláskorú magyar versenyzők a szegedi felnőtt kajak-kenu Világ Kupa-viadalon. Kopasz Bálint (19) és Balla Virág (22) ismét felállhatott a dobogó tetejére, Lucz Dóra pedig első vk-sikerét aratta.

UP-info Hat arany, egy ezüst és két bronz. Így néz ki az utánpótláskorú magyarok éremgyűjteménye a szegedi felnőtt kajak-kenu világkupa-versenyen. A legeredményesebb fiatalnak Kopasz Bálint (20) és Balla Virág (20) bizonyult két-két arannyal, de a többiek is kitettek magukért.

Kopasz Bálint első felnőtt aranya után egy nappal már a másodiknak örülhetett Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook
Kopasz Bálint első felnőtt aranya után egy nappal már a másodiknak örülhetett Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook
Lucz Dóra remeklésétől volt hangos a Maty-ér vasárnap délelőtt, a szegedi felnőtt világkupa-versenyen. A 22 éves magyar versenyző pályafutása első vk-érmét nyerte, ráadásul rögtön aranyat, mindezt K–1 200 méteren. A rajt előtt egy órával még Nagy Flórával versenyzett a K–2 500 méter B döntőjében, de ezt a menetet elengedte. „Köszönöm Flórának, hogy mellette volt és a sikerem érdekében elengedte a B-döntőt. Tudtam, hogy erős lesz a mezőny kétszázon, de vitt előre az akarat és a szegedi közönség. Jól rajtoltam, a szurkolók hangja pedig extra motivációt jelentett. Jó visszaigazolás ez a győzelem, de persze nem csak a kétszázra koncentrálok ezentúl, fontos az ötszáz is” – nyilatkozta a szövetség honlapjának. Lucz Dóra után a szintén 22 esztendős Balla Virág következett Devecseriné Takács Kincső oldalán C–2 500 méteren, és akárcsak egy héttel korábban Montemorban, ezúttal is behúzta az első helyet. Luczhoz hasonlóan Takács Kincső ugyancsak indult már ezelőtt egy futamban, C–1 200-on lett ezüstérmes, ami Balla Virágra is jó hatással volt. „Feldobott Kincső sikere, úgy hajtott mögöttem, hogy szinte repült alattunk a hajó. Jó párost alkotunk, érezzük egymást és úgy tűnik, dominálni tudjuk ezt a számot” – nyilatkozta a sikert követően Virág. Az pedig csak hab a tortán, hogy 1:57.242-es idejükkel minden idők legjobbját lapátolták ezen a távon. A két lánnyal azonban még messze nem értek véget a fiatalok sikerei a délelőtt, hiszen a 18 éves Hagymási Réka a vele egykorú Szabó Ágnessel bronzérmet nyert K–2 200 méteren, majd a négyesben volt jelenése Takács Tamara (20), Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta oldalán, hogy kvartettjük az új-zélandiak mögött a második helyen érjen be. Ezzel lezárult a délelőtti program, délután azonban több másik utánpótláskorú versenyzőnk sikereinek lehetett örülni. A most bemutatkozó új versenyszámban, a 6x500 méteres vegyes váltóban tapsolhattak a kilátogatók magyar győzelemnek, miután Lakatos Zsanett (22) Kiss Tamással párban, a futamot az elejétől uralva megnyerte a versenyt. „Igyekeztem betartani a taktikát, amit Tomi kért tőlem. Azt mondta, az első kör nagyon sokat számít” – mondta Zsanett a szövetség honlapjának. A kajakosok váltójában Takács Tamara (20) és az első felnőttsikerét szombaton ünneplő Kopasz Bálint (20), valamint Lucz Dóra (22) és Németh Viktor Máté (20) volt érdekelt. A versenyt Kopaszék nyerték, Luczék a harmadik helyen végeztek. Kopasz Bálint ezzel a sikerrel Balla Virághoz hasonlóan két arannyal zárta a hétvégét. A részletes eredményeket ITT találják meg. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalon.