UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-05-31 16:30

Épülhet az akadémia

Két év múlva elkészülhet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka, amelyet 2,4 milliárd forintból építenek fel.

MTI/UP-info Németh Szilárd, a birkózószövetség elnöke a Kozma István-akadémia sportcsarnokának a leendő, csepeli területén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nem csupán egyszerű csarnokról, hanem multifunkcionális, háromszintes létesítményről van szó. A csarnok tervei és a szükséges engedélyek már megvannak, és a reményei szerint június-júliusban kiírhatják a közbeszerzési eljárást is.

akademia_002
akademia_002
A sportvezető kiemelte, hogy a csarnok megvalósítása az első lépése a projektnek, a csepeli Hollandi út 8. szám alatt ugyanis 130 fős kollégium is épül, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések is megvalósulnak. A teljes beruházás, mint mondta, 4-4,5 milliárd forintba kerülhet. Az akadémiáról ezúttal is elmondta, hogy a magyar birkózás sikerekben gazdag múltja és jelene is megköveteli, hogy méltóan kezeljék, és minőségi feltételeket biztosítsanak az utánpótlásnak. Az akadémiai rendszerben elsősorban a 14-23 év között fiatalok felkészítése folyik. Ebben az életkorban nagy a lemorzsolódás, amit szeretnének megállítani. Minden feltétel meglesz, hogy minőségi munkát végezzenek, és nyugodtan tanulhassanak is az odajárók. Az elhangzottak alapján a későbbiekben akár a szövetségnek is otthont adhat a terület, és nem elképzelhetetlen a további fejlesztése sem, ha a mostani projekt lezárul.