UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-06-01 20:01

Vivien megúszta

Komoly balesetet szenvedett, de szerencsére már jobban van Keszthelyi Vivien, az Audi TT-kupa 16 éves magyar autóversenyzője. Vivien a szezon második versenyén, a Nürburgringen ütközött a négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel öccsével, és került kórházba belső sérülésekkel, mostanra azonban már hazamehetett. A tervei szerint a következő versenyen már rajthoz is áll.

UP-info Nem kezdődött valami fényesen, de ha lehet, még annál is balszerencsésebben folytatódott Keszthelyi Vivien debütáló szezonja az Audi TT-kupában. A 16 éves autóversenyző a hockenheimi idénynyitón egyik versenyt sem tudta befejezni, így joggal reménykedhetett jobb folytatásban a Nürburgringen, ahol azonban komoly baleset vetett véget a versenyének, amelyet követően kórházba kellett szállítani.

Vivien szerencsére már jobban van
Vivien szerencsére már jobban van
Az első versenyhétvégén balesetben megrongálódott, majd lecserélt autó a csütörtöki szabadedzésen kiválóan teljesített a 16 éves magyar pilóta a Nürburgringen. A mezőny legfiatalabb tagja rendkívül szoros időmérőn, mindössze 1.2 másodpercre az első helytől, a 12. legjobb időt autózta a 18 fős mezőnyben, amelyben ezúttal egy legendás világbajnok motoros, az autósok között a Forma 1–et is megjárt venezuelai Johnny Cecotto is helyet kapott, mint vendégpilóta. A mezőny erősségét és kiegyensúlyozottságát tökéletesen jellemzi, hogy teljesen más sorrend alakult ki a kvalifikáción, mint Hockenheimben, ráadásul az időeredményben is elképesztően közel voltak egymáshoz a versenyzők. Mivel az Audi több száz jelentkező közül válogatta ki a pilótákat, akik egytől egyig győztes típusok, s mindig minden körülmény között az első helyet veszik célba, nem meglepő, hogy gyakran csak század-, vagy ezredmásodpercek választják el őket egymástól egy-egy körön. Ennek köszönhető a rendkívül kiélezett küzdelem is, amely nagyon ritka, hiszen míg a legtöbb szériában a pilóták különböző szempontok – autótípus, képzettség, életkor – alapján rangsorolják magukat egymáshoz képest, addig a TT-kupában az időmérő első és utolsó helyezettje is ugyanolyan esélyekkel vág neki a versenyhétvégéknek. Ez mintha kissé rá is nyomta volna a bélyegét a pénteki első futamra, hiszen már az első kanyarban óriási harc alakult ki, néhány pillanattal később pedig ez okozta a szerencsétlenséget is. Fabian Vettel – a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse – ütközött olasz riválisával, megpördült és keresztbe csúszott a pályán, Vivien pedig már nem tudta elkerülni a csattanást. Az ifjabbik Vettel autója eltalálta a magyar lány Audijának a bal hátsó kerekét, ezért az autó irányíthatatlanul, nagy erővel csapódott a gumifalba. A verseny ugyan rövid biztonságiautós periódus után folytatódott, nem sokkal később azonban – újabb baleset miatt – piros zászlóval véget ért. A pálya helyreállítása miatt a futamot végül törölték, pontokat nem osztottak. Keszthelyi Vivien balesete a Nürburgringen: Vivient természetesen a helyszínen azonnal megvizsgálták, majd a pálya közeli kórházba szállították. A kórházban két éjszakát kellett eltöltenie az intenzív osztályon a belső szervi sérülése miatt. Miután kiengedték, hazautazott, s a hátralévő vizsgálatokat már Budapesten végzik folyamatosan az orvosok. A magyar autóversenyzőlány egy darabig biztosan nem ülhet autóba, de reményei szerint így is lesz ideje felkészülni az Audi TT-kupa következő fordulójára, amelyet június 30-július 2-án rendeznek a németországi Norisringen. Ezt az eseményt azonban megelőzi június 16-18-án a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéje, amelyen a szurkolók és rajongók biztosan találkozhatnak Viviennel. Egyéb korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.