UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-02 09:03

LeBron nyomdokain

Az amerikai egyetemi bajnokságba szerződő Krivacsevics Márkó (20) előtt komoly lehetőség áll, hiszen a Duquesne csapatában a háromszoros NBA-győztes LeBron James nevelőedzőjének keze alatt dolgozhat. A Vasas Akadémia szakmai igazgatója, Saeed Armgahnai szerint akár NBA-játékos is válhat belőle.

UP-info Ahogy arról honlapunk is beszámolt, Krivacsevics Márkó a világ első számú egyetemi kosárlabda-bajnokságába, az amerikai NCAA-be szerződik. A húszéves, korosztályos válogatott játékos és az angyalföldi klub szakmai igazgatója, Saeed Armaghani az M4 Sportreggeli című műsorának vendége volt.

krivacsevics_marko
krivacsevics_marko
„Mindig is a tanulás volt az elsődleges, de amikor egyetemet kerestem, mindig néztem, hogy ott milyen erősségű a csapat. Hiszen attól függött, hogy felvesznek-e az egyetemre, hogy elég jó vagyok-e ahhoz a szinthez. Azt sem tudták először a társak, hogy merre van Magyarország, de megmutattam nekik, összességében pedig nemcsak a magyar, de még az európai kosárlabdáról sem hallottak – mondta a beilleszkedés sajátosságáról Márkó. – Az NBA közelsége és a profizmus is érezhető már ott, mindenre figyelnek, de színvonalban még nagy a különbség. A Duquense az előző években nem szerepelt túl jól, ezért jelenleg rengeteg pénzt ölnek a csapatba, és szinte az egész játékoskeret és az edző is lecserélődött. Eddig csak egyszer voltam náluk viziten, a csapattal még nem vettem részt közös edzésen. Akkor egyedül voltam és négy edző figyelt, előttük kellett különböző feladatokat végrehajtani, mint például center- és védőmunka, tripladobások.” „Márkó elsősorban magának köszönheti, hogy odakerült. Tizennégy évesen, nagyon tehetséges és ügyes játékosként érkezett a Vasasba. Most egy hónapra hazajött pihenni, de nem ezt teszi, hiszen mindennap velünk készül, a saját gyerekünkként kezeljük – vette át a szót Armaghani. – Nagyon komoly egyetemre került, hiszen LeBron James nevelőedzője fog vele és a csapatával dolgozni. Minden reményünk megvan, hogy ezáltal tovább fejlődik, és akár NBA-játékos is lehet belőle. Leginkább fizikálisan kell előrelépnie, technikailag nagyon jó. Az amerikai edzők csodálkoztak, milyen ügyesen kezeli a labdát, és azon gondolkoznak, hogy kintebb lehetne hozni, a hármas pozícióba.”