UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-02 21:29

Puskás Akadémia–Bayern München 1-0

A jubileumi 10. Puskás-Suzuki-kupa első napján pályára lépett mindkét magyar csapat, a Honvéd döntetlent játszott a portugál Sporting ellen, a Puskás Akadémia pedig legyőzte a német Bayern München U17-es együttesét. Mindkét találkozón drámai végjátéknak lehettünk tanúi.

Leiner Soma Felcsúton megkezdődtek a 10. Puskás-Suzuki-kupa U17-es nemzetközi torna küzdelmei. Elsőként a tavalyi győztes Budapest Honvéd és a tornán újonc, portugál Sporting csapott össze, majd a házigazda Puskás Akadémia fiataljai néztek szembe a szintén először meghívott, német Bayern München együttesével. A kupa idei újdonsága, hogy minden csoportmeccset követően – érjen véget bármilyen eredménnyel – három-három tizenegyest rúgnak a csapatok, pontazonosság esetén azok döntsenek a helyezésekről. A nyitómeccsen hamar kiszakadt a gólzsák, mindkét csapat nagy tempóban kezdte a találkozót, és bár a portugálok veszélyeztettek először, gólt a kispestiek lőttek – Temesvári fejesét követően a horvátországi EB-résztvevő Szendrei Norbert szerzett közelről vezetést. Reagálni sem volt ideje a Sportingnak, ugyanis Kecskeméti László két perccel később, tetszetős támadás végén megduplázta az előnyt (2-0). Lassan magukhoz tértek a lisszaboniak, ám a Honvéd-MFA kézben tartotta a találkozót. A sokadik szögletet követően viszont szépítettek a vendégek: Goncalo Inácio mindenkinél magasabbra ugrott középen, és a jobb alsóba bólintott (2-1). A portugál mester elégedetlensége így is nyilvánvaló volt, még szünet előtt változtatott csapatán.

Kétgólos előnyről vesztett értékes pontokat a Honvéd. Fotó: pfla.hu
Kétgólos előnyről vesztett értékes pontokat a Honvéd. Fotó: pfla.hu
Hasonló tempóban és enyhe Sporting-fölénnyel kezdődött a második negyven perc is. De a vendégeket érte derült égből villámcsapás: Pisont szép cselekkel ment el a szélen, visszatett labdájából Kecskeméti szerezte meg a saját második, csapata harmadik találatát (3-1). Eldőlni látszott az összecsapás, de a Sporting nem esett össze. És az erőfeszítései nem voltak hiábavalóak. Rui Reis lerántását tizenegyessel büntette Szőts Gergely játékvezető, és a sértett nem hibázott (3-2). Vérszemet kaptak a luzitánok, és bár Bruno Santos kihagyta a kihagyhatatlant, a csereként beállt Filipe Sissé elegáns labdaátvételt követően pontot mentett (3-3). A mérkőzést követő tizenegyesek során a Sporting maradt higgadtabb, Kalmár harmadik végrehajtóként hibázott. A Honvéd szombaton a Real Madrid ellen javíthat. A Pancho Arénában rendezték meg a nap másik mérkőzését, amelyen az első kupagyőzelmére áhítozó Puskás Akadémiának nem kisebb ellenféllel kellett szembenéznie, mint a Bayern Münchennel. Utánpótlásbajnokhoz méltóan kezdtek a felcsútiak, kétszer is megdolgoztatták Topic kapust az első percekben. A játékrész legkomolyabb helyzetét is a hazaiak dolgozták ki, ám Zsöllei centerezését Daróczi nem tudta értékesíteni. Távoli bombával mutatott életjelet a bajor gárda, Butler lövését bravúrral tolta szögletre az U17-es válogatott kapusa, Ásványi Balázs.
Timári Norman volt a hős. Fotó: pfla.hu
Timári Norman volt a hős. Fotó: pfla.hu
A második játékrész lassabban csordogált, és kiegyenlítettebb játékot hozott. Timári Norman előtt a meccs helyzete adódott a 49. percben, de közelről nem tudott gólt szerezni. Nem úgy távolról: a rendes játékidő utolsó előtti percében szép cseleket követően elemi erővel lőtte ki a jobb alsót a PFLA és a nemzeti csapat centere (1-0), ezzel fontos három ponthoz juttatva a házigazdákat. A németek a kötelező büntetőpárbajban lelhettek némi vigaszt: 3-1-re megnyerték. Annak azonban semmi jelentősége nem lesz, ha a házigazdák szombaton is diadalmaskodnak, a görög Panathinaikosz ellenében.

10. PUSKÁS-SUZUKI-KUPA, FELCSÚT 1. forduló A csoport Puskás Akadémia–Bayern München (német) 1-0 (0-0) Gól: Timári Tizenegyesek: 1-3 B csoport Budapest Honvéd–Sporting (portugál) 3-3 (2-1) Gólok: Kecskeméti L. (2), Szenderi, ill. Inácio, Reis (11-esből), Sissé Tizenegyesek: 2-3 A további program Június 3. (szombat) 15 óra: Budapest Honvéd–Real Madrid 17 óra: Puskás Akadémia–Panathinaikosz Június 4. (vasárnap) 15 óra: Bayern München–Panathinaikosz 17 óra: Sporting–Real Madrid Június 5. (hétfő) 13 óra: mérkőzés az ötödik helyért 15 óra: mérkőzés a harmadik helyért 17 óra: döntő

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.