UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-06-02 16:25

Serdülők győri tatamin

Tizedik alkalommal rendezik meg Győrött a serdülő cselgáncsozók Európa Kupa-viadalát, amelyen az idén tíz ország háromszáz fiatal versenyzője lép tatamira. A szövetség főtitkára szerint az sem lenne meglepetés, ha a magyar csapat lenne a legeredményesebb.

UP-info A hét végén rendezik meg Győrött a hagyományos serdülő Európa Kupa-viadalt, egyben Vági Miklós-emlékversenyt. A megméretést, amely már a tizedik lesz a sorban, szombaton és vasárnap bonyolítják le az Audi Arénában, tíz ország háromszáz sportolójának részvételével.

judo_magvassy_mg-2
judo_magvassy_mg-2
Korábban elsősorban a juniorok kaptak komoly lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat, de amióta ők ugyanolyan nemzetközi viadalokon szerepelhetnek, mint a felnőttek, a győri verseny a serdülők mezőnye felé nyitott. Ezzel a korosztállyal válogatott szinten csak Magyarország foglalkozik, és ez az eredményeinken is látszik. „Nagyon jó felismerés volt, hogy a serdülőknek rendez a város komoly nemzetközi viadalt, hiszen már ebben a korban is fontos, hogy a fiatalok megtapasztalják a versenyhelyzetet, azt, hogy a tatamin hogyan kel elviselni győzelmet, vereséget. Örülök, hogy a küzdősportok egyre népszerűbbek, és Győrben is nagyon sokan eredményesen szerepelnek a dzsúdósok közül is” – mondta Takács Tímea önkormányzati képviselő az esemény sajtótájékoztatóján. Nagy György, a szövetség főtitkára hozzátette, a győri viadalon több magyar éremre is számíthatunk, és az sem lenne meglepetés, ha a hazai csapat lenne a legeredményesebb. Bár az itt tatamira lépők még nem az EYOF-korosztályba tartoznak, de az ifjúsági olimpiai fesztiválon résztvevő magyarok közül sok versenyzőnek ez volt élete első nagy versenye. A szövetség sportigazgatója a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a győriek közül kik szerepelhetnek az EYOF-on. „A tizenkét fős magyar válogatott negyedét a GYAC sportolói teszik ki, hiszen hárman is indulnak az olimpiai fesztiválon. Kardos Tímea, Sipőcz Richárd, és Vida András is a rendező várost képviseli” – mondta Nagy András. A tizedik serdülő Európa Kupa-verseny küzdelmei mindkét napon 10 órakor kezdődnek, az éremmérkőzéseket szombaton 16 órától, vasárnap pedig 15 órától vívják az Audi Arénában.