UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-06-03 14:42

Csapatezüst, csapatbronz

Két érmet már a csapatversenyben szereztek a magyar asztaliteniszezők a szlovák ifjúsági nemzetközi bajnokságon. A leányok ezüst-, a fiúk bronzérmet hozhatnak haza Szencről, a dobogós helyezések száma ugyanakkor még nőhet, mivel az egyéni számok csak most kezdődnek.

UP-info Hét fiú és hat leány versenyzővel utazott a Szencen rendezett szlovák ifjúsági nemzetközi bajnokságra a magyar válogatott. A viadal a csapatversennyel kezdődött, amelyen mindjárt két érmet szerzett küldöttségünk.

Az érmes magyarok Forrás: MOATSZ
Az érmes magyarok Forrás: MOATSZ
A fiúk mezőnyében az A csapat (Molnár István Patrik, Juhász Patrik, Nagy Norbert, Molnár Dávid) három győzelemmel megnyerte a csoportját, majd a negyeddöntőben 3-1-re legyőzte Argentínát. A döntőbe jutás viszont nem sikerült, az angolok ellen 3-0-ra elvesztett találkozón mindössze egy szettet nyertek fiaink. A két serdülőkorú játékost is felvonultató B csapat (András Csaba, Both Olivér, Hőgye Gábor) a csoportban második lett, így nem jutott tovább, a vigaszágon szerzett ezüstérem viszont mindenképpen dicséretes. A leányok között az első számú csapat (Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni) – a fiúkhoz hasonlóan – százszázalékos teljesítménnyel nyerte a csoportját, majd Lengyelországot és Tajvan B csapatát is legyőzte a döntőig vezető úton. A finálé azonban már nem sikerült, Tajvan első csapata 3-0-ra legyőzte a mieinket. A B csapat (Drabant Anita, Dari Helga, Menkő Veronika) is főtáblára jutott, a nyolc közé a csehek állítottak meg. Szombaton és vasárnap az egyes és páros küzdelmekkel folytatják, tizenhárom magyar szereplővel. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN sportági aloldalunkon.