UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-03 18:07

Jutalomjáték tiniknek

Az NB I/B záró fordulójában a MAFC három, mindössze tizenöt éves, saját nevelésű kosárlabdázójának adott lehetőséget arra, hogy belekóstoljon a felnőttbajnokság légkörébe.

L. G. A MAFC második csapata lejátszotta szezonbeli utolsó mérkőzését az NB I/B-ben. Hogy jövőre az újbudaiak első csapata szerepel-e ebben az osztályban, még kérdéses: ugyan a MAFC kiesett az NB I/A-ból, a Vasas váratlan visszalépése miatt az is benne van a pakliban, hogy a szövetség a búcsúzó klubot kéri fel az élvonalbeli indulásra. Az újbudaiak mindenesetre készen állnak.

MAFC
MAFC
A MAFC eddig a fiatalok menedzselésére használta fel a másodosztályú bajnokságot, olykor még az élvonal légkörébe is belekóstolhattak. Az NB I/B záró fordulójában sem volt ez másként, ekkor ráadásul három újoncot avatott Garai Péter vezetőedző: a klub három, saját nevelésű, tizenöt éves kosárlabdázója léphetett parkettára a másodosztályban. A szakvezető a játékpercekkel sem fukarkodott, Vantal András, Limpek Balázs és Dormán Balázs összesen mintegy negyven percet tölthetett a pályán. Ráadásként mindannyian pontot is szereztek a hosszabbításos győzelembe torkollt mérkőzésen. A MAFC második csapata 89-79-re győzött az Alba Fehérvár második gárdája ellen, a tizenöt éves újoncok összesen hét pontot tettek a közösbe. A három játékos lelkesedése és teljesítménye elismeréseként kapott ízelítőt a felnőtt másodosztályú bajnokságból. Vantal András, Limpek Balázs és Dormán Balázs is tagja volt a kadetbajnokságban egészen az ezüstéremig menetelő együttesnek, ráadásul a húzóemberek közé tartoztak. Vantal 10,2, Limpek 9,8, míg Dormán 8,8 pontos átlagot hozott a nyolcas döntőben, előbbi kettőnek pedig volt dupla-duplát hozó mérkőzése is. Biztosra vehető, hogy a saját korosztályban mutatott jó játék mellett a jutalomból kapott felnőttmérkőzés is ösztönzőleg hat a fiatalokra. Ha így folytatják, a következő évadban még több lehetőség juthat nekik.