UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-06-04 17:09

Gyöngyösi és győri sikerek

Az U12-es fiúk között a Gyöngyös, az U11-es lányoknál a Győri ETO nyerte meg a Szigetszentmiklóson, illetve Tökölön rendezett országos kézilabda-bajnokságot.

UP-info Noha az idősebb utánpótlás-korosztályok, a serdülők, az ifjúságiak és a juniorok kézilabda-bajnoksága már befejeződött, ez nem jelenti azt, hogy az első júniusi hétvégén ne zajlanának az események a sportágban. És ezúttal nem a Telekom Veszprém Bajnokok Ligája Final Four szereplésére gondolunk. labda_kaTalán a jövő Nagy Lászlói és Görbicz Anitái léptek pályára péntektől vasárnapig: Szigetszentmiklóson az U12-es fiúk, Tökölön az U11-es lányok nyolcas döntőjét rendezték meg. Országosan négy elődöntőt tartottak, s mindenhonnan két-két csapat jutott el az utolsó, az elsőségért rendezett viadalra. Kezdjük a fiúkkal: az utánpótlás-nevelésben jeleskedő PLER csapata, a Kézi UP PLER a Dabas elleni 25-25-ös döntetlen mellett két sikert könyvelhetett el a csoportban, így könnyedén továbbjutott, akárcsak ugyaninnen a Gyöngyös. A másik négyesben a Pick Szeged pontot sem veszített, és a Debrecen is továbblépett. Az elődöntőben aztán nem jött ki a lépés a csoportelsőknek: a Gyöngyös 24-23-ra nyert a Szeged ellen, míg a Debrecen 22-19-re győzte le a PLER-t. A kiélezett fináléban ismét a Gyöngyös örülhetett, 21-20-as sikerrel megszerezte a korosztály aranyérmét. A nyertes csapatban Gulyás Máté Boldizsár nyolc, Sisa Rajmund Máté és Szucsik Benedek egyaránt hat gólig jutott. A lányok között a két döntős már a csoportkörben találkozott: az FTC és a Győr összecsapásából elsőre a Ferencváros jött ki jobban, így a fővárosi zöld-fehérek a Rába-partiak előtt nyerték meg a kvartettet. A másik négyesből a Tatabánya és a K. Szeged érkezett a legjobb négy közé. Ott aztán az FTC a Szegedet (21-15), a Győr a Tatabányát (29-17) verte magabiztosan, így vasárnap ismét összecsapott a két zöld-fehér alakulat, ezúttal a győzelemért. A A trófea pedig a Rába-partra kerül, a hat gólig jutó Gönczöl Vivien vezetésével a győriek 21-19-re nyertek Pádár Ildikó ferencvárosi tanítványai ellen. Az összes eredményt a szövetség adatbázisában találja meg. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

GYERMEKBAJNOKSÁG, VÉGEREDMÉNY U12-es fiúk (Szigetszentmiklós): 1. Gyöngyös, 2. Debreceni SC-SI, 3. Pick Szeged, 4. Kézi UP PLER, 5. Éles KISE, 6. Dabas, 7. Győri FKKA, 8. Budapesti Honvéd U11-es lányok (Tököl): 1. Győri Audi ETO, 2. FTC-Mivitotal, 3. Tatabánya, 4. K. Szeged, 5. SzNKSE, 6. Kozármisleny, 7. Miskolc, 8. Tiszavasvár