UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-04 09:32

Római szerződés

Együttműködési szerződést kötött a Szolnoki Sportiskola és az olasz Stelazzura Roma, amelynek értelmében az olasz elitakadémia is segíti a fiatal fiúkosárlabdázók képzését a Tisza partján. A szolnokiak következő lépésként az akadémiai auditot szeretnék teljesíteni.

UP-info Fontos elhatározásra jutott a Szolnoki Sportiskola fiú kosárlabda-szakosztálya, amely a következő évadban teljesíteni kívánja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének akadémiai auditját. Ennek megfelelően első lépésként ősztől immár az U18-as korosztályban is indít csapatot. A sportiskola valamennyi korosztályban kiemelt figyelmet fordít az egyéni képzésre mentális, fizikai és technikai téren egyaránt. Emellett nagyon fontos a nemzetközi megméretés, így az előttünk álló bajnoki évadban négy sportiskolás csapat is elindul a rangos EYBL-sorozatban.

Szolnok
Szolnok
A cél országszerte egyedülálló akadémia kialakítása, amihez a Szolnoki Sportiskola az egyik legkiválóbb partnert találta meg. A Stellazzurra Roma kiemelkedik a nemzetközi mezőnyből. Erről a hazai kosárlabdabarátok is rendszeresen meggyőződhetnek a hagyományos székesfehérvári Szent István-kupán, amelynek   rendszeres résztvevője olasz sportiskola. Legutóbb a Real Madrid ellen csak rendkívül szoros mérkőzésen kaptak ki a döntőben. A szolnokiak szerződést is kötöttek a rómaiakkal. Ennek értelmében a gyerekek és az edzők képzésében, a szakmai programok kidolgozásában, valamint a kiemelt tehetségek egyedi képzésében kapnak nagy segítséget a Stellazzurrától. A római akadémia szakemberei rendszeresen látogatnak Szolnokra, ahol személyesen is segítenek pontosítani a szakmai munkát. „A sportiskolában hosszú évek óta szisztematikus munkát végzünk edzőkollégáimmal. Fontosnak tartom, hogy nem eredményeket hajszolunk, hanem csapatot építünk és gyerekeket képzünk, ennek ellenére rendkívül örömteli, hogy az U16-os korosztállyal bezárólag a második legeredményesebb képzőműhely vagyunk Magyarországon, korosztályos válogatottakat adunk évek óta. Határozottan az akadémiai minősítés a célunk, s nem egy akarunk lenni az ország sok akadémiája közül, hanem egyedülálló képzést akarunk kialakítani, amely garantálja a fiatalok fejlődését. Ehhez szakembereink, a külföldi kapcsolataink adottak, gyerekeink egészségére pedig a MÁV Kórház legkiválóbb orvosai, szakemberei vigyáznak” – fogalmazott Tasnádi Zoltán, a Szolnoki Sportiskola szakosztályvezetője. „Sokszor jártam már Magyarországon, látogatásaim során megismertem a szolnoki vezetőket és edzőket. Elkötelezettek vagyunk, hogy velük együtt tovább bővítsük kapcsolatainkat az akadémiai rendszer keretein belül. Ezt az együttműködést erősíti a tudat, hogy munkánkat javítandó számíthatunk a másik fél őszinte visszajelzéseire is. Remélhetőleg a közös munka még sok évig tart, és a megfelelő döntések meghozatalával a Stellazzura és a Szolnoki Sportiskola egyaránt előrelép az európai kosárlabdában” – tette hozzá Giacomo Rossi, a Stellazzura szakmai igazgatója.