UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-06-05 11:51

Érmek egyéniben is

Az egyéni versenyszámok a fiúknak sikerültek jobban a szlovák ifjúsági nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon: a Molnár István Patrik, Juhász Patrik páros aranyérmet szerzett, az András Csaba, Both Olivér kettős harmadik lett, míg András egyesben is bronzérmet szerzett.

UP-info A két csapatérem után az egyéni versenyszámok következtek a szenci szlovák ifjúsági nemzetközi bajnokságon. A lányok pénteki ezüstérme után az egyes és páros viadalokon inkább a fiúnak jött ki a lépés.

Molnár és Juhász a dobogó tetején: senkinek nem adtak esélyt Forrás: MOATSZ
Molnár és Juhász a dobogó tetején: senkinek nem adtak esélyt Forrás: MOATSZ
Fiú párosban két magyar kettős is az elődöntőbe jutott, ahol az András Csaba, Both Olivér duó kikapott az argentinoktól, Molnár István Patriknak és Juhász Patriknak azonban sikerült a fináléba kerülés, és nemes bosszút állt Andrásékért – roppant sima, 3-0-s mérkőzésen – a Bentancor, Lorenzo pároson. Külön dicséretes, hogy a Molnár, Juhász kettős az öt mérkőzése alatt mindössze két játszmát vesztett, megszorongatni sem tudták őket. Egyesben is született magyar siker: a még serdülőkorú András Csaba bronzérmet szerzett, az elődöntőben az angol Savill ellen szenvedett vereséget, 4-0-kapott ki. András remek teljesítményét és a mezőny erejét igazolja, hogy a többi magyar versenyzőnek a tizenhat közé jutnia sem sikerült egyesben. A leányok visszafogottabb teljesítményt nyújtottak az egyéni versenyeken, egyesben Harasztovich Fanni és Fehér Orsolya volt a legeredményesebb, mindketten a legjobb tizenhat közé jutottak. Párosban is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást mindhárom párosnak (Hartbrich Leonie, Fehér; Dari Helga, Drabant Anita; Harasztovich, Menkő Veronika). További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN sportági aloldalunkon.