UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-06-06 19:28

Három a magyar

Három magyar, Juhász Ádám (21), Borbély Ádám (21) és Bánhidi Bence (22) is érdekelt az elismert szakportál, a Handball-Planet által hirdetett szavazáson, amelyben az elmúlt idény legjobb fiatal kézilabdázóira lehet voksolni, június 18-ig.

UP-info Nem először, és vélhetően nem utoljára hirdet szavazást a világ legjobb játékosairól a Handball-Planet. Ezúttal – nem sokkal az évad vége után – posztonként a legjobb fiatalokra lehet voksolni. A feltétel, hogy a kézilabdázó 1995-ös vagy későbbi születésű legyen.

juhasz_adam06_vb2017_ka
juhasz_adam06_vb2017_ka
A szakírók által összeállított listán három magyar kapott helyet. A 21. születésnapját éppen ma ünneplő Juhász Ádám remekül sikerült idényt tudhat maga mögött, megvetette a lábát a felnőttválogatottban, és sok szerepet kapott a Grundfos Tatabánya felnőttcsapatában is. Bár klubjában irányítót játszik, Xavi Sabaté szövetségi kapitány a balszélen számított rá, s a Handball-Planet voksolásán is ezen a poszton kapott helyet. A kapusoknál 22. születésnapját június 22. ünneplő Borbély Ádám a Telekom Veszprémet erősítette, s a következő szezont már a lengyel Wisła Plockban kezdi meg. Beállóban a Mol-Pick Szegedben remekül teljesítő Bánhidi Bence érdekelt a négyes listán. A posztonként esélyes négy-négy fiatal nevét a www.handball-planet.com honlapon találja, amelyen június 18-ig lehet szavazni a legjobb fiatalokra. A posztokon felül megválasztják az évad legkiválóbb kézilabdázóját is: 2014-ben Alex Dujshebaevé, 2015-ben és 2016-an Sander Sagosené lett az elismerés. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.