UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-06-08 14:24

Az oroszlán barlangjában

Három arany- és egy ezüstérmet nyert a kadet kötöttfogású birkózóválogatott a Grúziában megrendezett nemzetközi versenyen. Az erős mezőnyben elért eredmények jó jelnek számítanak a közelgő Európa-bajnokság előtt.

Lakner Gábor Rohamosan közeleg a kadet birkózók Európa-bajnoksága, melyet július 25-30-án rendeznek meg Szarajevóban. A korosztályos válogatottak nemzetközi megméretéseken készülnek a kontinensviadalra: a leányok a németországi Dormagenben jártak, a kötöttfogásúak pedig a grúziai Rusztaviban töltötték az elmúlt napokat.

Rusztavi
Rusztavi
Struhács György vezetésével öttagú csapat kelt útra vasárnap hajnalban, hogy kedden és szerdán részt vegyen a szovjet színekben világbajnoki címet nyert Temo Kazarasvili nevét viselő versenyen. Mivel a grúzok eddig távolmaradtak a nemzetközi versenyektől, a mieinknek el kellett elutazni az oroszlán barlangjába, ha velük is össze akartak csapni. Összesen tíz ország kadetversenyzői léptek szőnyegre a két nap alatt a Tbiliszitől mintegy hatvan kilométerre fekvő városban. Az első napon a kadetvilágbajnok Szőke Alex (85 kg) és Putnoki Zsolt (63 kg) volt érdekelt a magyar versenyzők közül. Alex a legutóbbi versenyt kisebb sérülés miatt kihagyta, de Grúziában jelezte, hogy újra nagyszerű formában van. Az ESMTK ígérete kazah, azeri, grúz és orosz ellenfelet legyőzve hódította el az aranyérmet, a fináléban ráadásul magabiztosan, 5-0-ra győzött. Zsolt egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után a vigaszágra került, de ott is alulmaradt, így helyezetlenül zárt. A második napon Bak Gergely (63 kg), Takács István (76 kg) és Vátzi Bálint (100 kg) lépett szőnyegre, és mindegyikük három-három győzelmet aratva eljutott a fináléig. Ott azonban már „csak” ketten tudtak győzni: Takács István (BVSC-Zugló) és Vátzi Bálint (Budapesti Honvéd) is kazah birkózót győzött le az aranyéremért, Bak Gergely (FTC) pedig ezüstéremmel zárt. Összességében tehát három arany- és egy ezüstérmet nyertek a magyar fiatalok a rendkívül erős grúziai mezőnyben, ami kifejezetten biztató az Európa-bajnokság előtt. További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.