UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-06-08 18:59

Az utolsó finálé

A korosztályos röplabda-bajnokságok hatos döntője közül az utolsót rendezik meg a hét végén. Dunaújvárosban az ország legjobb serdülőcsapatai lépnek pályára péntektől vasárnapig.

L. G. A korosztályos röplabda-bajnokságok hatos döntője közül a hét végén lejátsszák az utolsót is. Péntektől vasárnapig Dunaújvárosban az ország legjobb serdülőcsapatai lépnek pályára a Városi Sportcsarnokban. A juniorok, az ifjúságiak és a gyermekek hatos döntőjében a fiúk és a leányok küzdelmében sem akadt olyan együttes, amelyik meg tudta volna védeni bajnoki címét. Az már biztos, hogy a serdülőkorosztályban a leányok között sem lesz címvédés, a tavalyi győztes Vasas Óbuda ugyanis nem jutott el a hatos döntőig. A Kecskeméti SI fiúcsapata így a teljes hazai utánpótlásmezőnyben egyedülálló bravúrt hajthat végre a címvédéssel.

Osb röpi fiú
Osb röpi fiú
Persze ehhez a riválisoknak is lesz hozzáfűznivalójuk. A Kecskeméti SI a Sümegi RE és a Kaposvári Röplabda Akadémia együttesével szerepel egy csoportban, a másik triót a házigazda Dunaferr SE, a Pénzügyőr SE és a Szolnoki Főiskola RKSI alkotja. A lányok küzdelmében az egyik csoportban a Nyíregyháza, az UTE és a Szent Benedek-Balatonfüred szerepel, a másikban pedig a Békéscsabai RSE, a Felsőváros Székesfehérvár és Gödöllői RC csap össze. A szokásoknak megfelelően pénteken 10 órától a csoportmérkőzések szerepelnek a programban, szombaton 10 órától a keresztjáték és az elődöntő következik, vasárnap 10 órától pedig a helyosztókkal ér véget a küzdelem. Az eddig lejátszott három korosztályos fináléban a fiúk között három különböző helyre került a bajnoki cím. A Sümeg, a Kaposvár és a Kecskemét egyaránt duplázhat, de az eddig aranyérem nélkül maradt házigazda, a Dunaferr SE is szeretne nyerni a legfényesebb medálból. A lányok mezőnyében a Vasas Óbuda duplázott, de harmadszor nem nyerhet. A kérdés, hogy a Felsőváros Székesfehérvár megszerzi-e második idei bajnoki címét, vagy teljesen új győztest avatunk.