UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-08 09:04

Ezüstök Szolnokról

Szolnokon folytatódott a nemzetközi kosárlabda-szövetség új 3x3-as versenysorozata, a Nemzetek Ligája. Az U23-as magyar férfi és női válogatott összesen három ezüstérmet nyert a két nap alatt lebonyolított dupla fordulóban.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, új versenysorozatot indított a nemzetközi kosárlabda-szövetség (FIBA), amelyben az U23-as korosztály válogatottjai méretik meg magukat. A Nemzetek Ligája csehországi nyitófordulója után Szolnokon folytatódott a sorozat, ahol mindjárt két tornát is megrendeztek a hat-hat résztvevőnek.

3x3 Nemzetek Ligája
3x3 Nemzetek Ligája
A Pintér Dávid, Kántor Olivér, Dragasevic Veljko, Révész Olivér összetételű férficsapat a csehországi hatodik helyezés után ráérzett a 3x3-as kosárlabdázásra, és mindkét napon eljutott a döntőig. Ott ugyan mindkétszer vereséget szenvedtek a magyar fiúk, de a két ezüstérem mindenképpen szép teljesítmény. Az első napon a csoportban a cseheket fölényesen (17-11), az ugandaiakat épphogy (20-19) győzte le a férfiválogatott, amely az elődöntőben a hollandok ellen is szoros csatát nyert (14-13). A fináléban a szlovének aztán jobbnak bizonyultak (17-21). A második tornán a csoportban Srí Lanka (21-16) és Csehország (21-14) sem jelentett akadályt, az elődöntő pedig újabb fölényes sikert hozott, az ugandaiak ezúttal nem tudták megszorítani a fiúkat (19-12). A döntőben ismét jöttek a szlovének, akik újfent felülmúlták a mieinket (15-21). A Suppán Anett, Szabó Dóra, Kovács Vanessza Luca és Böröndy Vivien alkotta női válogatott ezüsttel nyitott Csehországban, és ugyanúgy folytatta Szolnokon is, a második napon pedig a negyedik helyen végzett. Az első tornán a csoportkörben a szlovákokat kiütötték a mieink (19-9), a csehektől azonban vereséget szenvedtek (17-19). Csoportmásodikként így is az elődöntőbe jutottak a lányok, ahol nagy csatában legyűrték a hollandokat (14-12). A fináléban ismét jöttek a csehek, akik újra megtréfálták a magyarokat, ezúttal pedig a különbség is nagyobb volt (12-18). A második napon a csoportkörben a srí lankaiak elleni bemelegítés (20-7) után a hollandok ellen újabb szoros mérkőzés következett, de az első naphoz hasonlóan ezúttal is a mieink győztek (11-10). Ezúttal nem a döntőben, hanem az elődöntőben következtek a csehek, akik ismét megoldhatatlan feladatot jelentettek (12-18), a lányok így először nem jutottak a döntőbe, és negyedikként zártak. A Nemzetek Ligája negyedik és ötödik fordulóját Srí Lanka fővárosában, Colombóban bonyolítják le, a időpontot később jelölik ki. A sorozat végén nem játszanak döntőt, az öt forduló összesített eredménye alapján hirdetnek győztest. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.