UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-06-08 11:22

Fiatalok után fiatalok

Négy utánpótláskorú kézilabdázó, Andó Arián (18), Máthé Dominik (18), Horváth László (18) és Kis Dániel (19) kap szerződést a Balatonfüred felnőtt NB I-es csapatától.

UP-info Ha valahol, hát Balatonfüreden nem csak szavakban számítanak az utánpótláskorú, ráadásul saját nevelésű kézilabdázókra. Az elmúlt években rendre fiatal kézilabdázók bontogatták a szárnyukat a Balaton-parton: a teljesség igénye nélkül említjük meg, hogy Balatonfüredről igazolt több mint egy éve a Mol-Pick Szegedbe a most 22 éves Bánhidi Bence, míg az elmúlt idényben húzóembernek bizonyult Füreden a 20 esztendős Győri Mátyás. A 25 élvonalbeli meccsen 158 gólt szerző és gólkirállyá avanzsáló kézilabdázóra le is csapott a Telekom Veszprém.

mathe_dominik_bf
mathe_dominik_bf
Talán éppen a jövő Bánhidi Bencéi és Győri Mátyásai közül néggyel kötött profiszerződést a Balatonfüred. Ahogyan azt Kárpáti Krisztián, az ifjúsági bajnok együttes edzője megelőlegezte, több, az elmúlt idényben már a felnőttcsapattal készülő játékosára esett a vezetők és a szakmai stáb választása. Sokra hivatott kapusnak tartják Andó Ariánt (18), aki már a felnőtt NB I-ben is pályára lépett. Rajta kívül az irányító Horváth Lászlóval (18), és a felnőtt NB I/B-ben száznegyvenhat gólig jutó balkezes átlövővel, Máthé Dominikkal (18) számolnak (ők ugyancsak debütáltak már a felnőttélvonalban), ráadásul a felnőttkerethez csatlakozik az ugyancsak jobbátlövő Kis Dániel (19) is. A klub honlapjának közleménye megelőlegezi, hogy várható még változás a keretben, így az sem kizárt, hogy további fiatal kézilabdázókkal erősít a legutóbbi idényben a felnőtt NB I-ben hatodik Balatonfüred. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.