UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-06-09 18:13

Nyolcból kettő nyerhet

Serdülő vízilabdázók szállnak vízbe a hétvégén a bajnoki aranyéremért a fiúk és leányok mezőnyében egyaránt. A négyes döntőkben szombaton rendezik az elődöntőket, vasárnap pedig a helyosztókat a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában.

Bruckner VinceA hétvégén rendezik a fiú és leány serdülő vízilabda-bajnokság négyes döntőjét a Margitszigeten. A fiúk mezőnyében az alapszakaszgyőztes UVSE, a címvédő KSI, a Vasas és a Debrecen dönti el a magyar bajnoki címet. Szombaton rendezik az elődöntőket, az alapszakaszban első helyezett játszik a negyedikkel, míg a második a harmadikkal.

Az UVSE alapszakaszgyőztesként fut neki a négyes döntőnek Forrás: uvse.hu
Az UVSE alapszakaszgyőztesként fut neki a négyes döntőnek Forrás: uvse.hu
Az első elődöntőben kora délután az alapszakaszt az utolsó fordulóban a KSI-vel szemben drámai csatát megnyerő UVSE találkozik a mindhárom korosztályt figyelembe véve egyedüli együttesként négybe kerülő Debrecennel. A második mérkőzésen az előző évadban minden korosztályban taroló, az idén is az aranyért hajtó KSI a Vasassal meccsel. A papírforma UVSE-KSI finálét ígér, ugyanakkor – mivel négyes döntőről van szó – egy összecsapáson dől el a döntőbe jutás, amelyen bármi megtörténhet, nem lehet leírni egyik csapatot sem. A leányok között a POLO Sport Club, az UVSE, a BVSC-Zugló és a Szentes érte el az utolsó szakaszt. 15 órakor a POLO Sport Club játszik az ifjúságiak között aranyérmet szerző Szentessel, míg a este fővárosi rangadót rendeznek, az UVSE és a BVSC-Zugló játssza a második elődöntőt.

SERDÜLŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ Június 10., szombat: Fiúk: UVSE–Debrecen, 13.30; KSI–Vasas, 16.30 Lányok: POLO SC–Szentes, 15; UVSE – BVSC-Zugló 18 Június 11., vasárnap: Fiúk: Bronzmeccs, 13.30; Döntő 16.30 Lányok: Bronzmeccs, 15; Döntő 18.